Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch: "La ubicació del centre logístic d'Amazon a Onda suposa una gran oportunitat per a la nostra indústria"

tornar Imprimir

diumenge, 8 de novembre de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch: "La ubicació del centre logístic d'Amazon a Onda suposa una gran oportunitat per a la nostra indústria"

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha felicitat la veïna població d'Onda per la decisió de la multinacional Amazon d'instal·lar-se al seu terme municipal "Ens alegrem que una empresa del segle XXI com Amazon haja optat per instal·lar-se a la nostra província. Aquesta notícia constitueix una excel·lent oportunitat per a tots i totes. Les sinergies i oportunitats que generarà seran importants per al progrés de la nostra província, especialment d'aquesta zona de clúster ceràmic que compartim", assenyala Benlloch.

"La ubicació del centre logístic d'aquesta empresa líder en el comerç electrònic constituirà una oportunitat important per a la diversificació econòmica i la complementació a la nostra indústria ceràmica innovadora, que ha fet i està fent un gran esforç per a adaptar-se als reptes del segle XXI, també oferint oportunitats de diversificació dels seus productes", argumenta l'alcalde, per a agregar: "Vivim en un món tremendament competitiu i globalitzat, en el qual és absurd competir de manera deslleial entre territoris veïns; és molt més intel·ligent competir junts amb el món".

Benlloch recorda que en l'àrea metropolitana de Castelló, en la qual s'engloben tant Vila-real com Onda, es concentra un 70% de la població en només un 20% del territori. "Això fa que els ciutadans visquen, treballen i acudisquen a serveis indistintament en poblacions molt a prop les unes de les altres", detalla. En el cas del magatzem logístic, l'alcalde de Vila-real apunta que es troba a 6,5 km del nucli urbà de la ciutat i a 3,5 km del polígon industrial de la CV-20. "És, per tant, una interessant oportunitat per al desenvolupament de col·laboracions, sinergies i inversions complementàries", afegeix.

"Aquesta necessitat de col·laboració i d'entendre el desenvolupament d'aquesta terra de manera integral demostra la urgència de desbloquejar problemes com els de l'actual planta de residus de Reciplasa a Onda. Amazon necessitarà una depuradora i tractar els seus residus i la depuradora de les aigües d'industrials d'Onda és l'EDAR mancomunada, que està situada a Vila- real. És imprescindible que l'Ajuntament d'Onda entenga també que necessitem una solució a la planta de residus, perquè seria una major garantia de creixement de manera sostenible", puntualitza.

En la mateixa línia, Benlloch apunta que modernitzar la planta de residus amb totes les actuacions pendents del pla de gestió possibilitaria "majors inversions en tota l'àrea amb més garanties de sostenibilitat". "Seria també una molt bona oportunitat perquè empreses auxiliars d'aquest tipus de serveis, com el reciclatge o la valorització dels residus, pogueren també instal·lar-se i així generar economia, progrés i ocupació", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es