Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch suma el suport del Consell a Destaca, que arranca aquesta setmana amb el repte de la recuperació post-covid

dilluns, 9 de novembre de 2020

Recepció de Ximo Puig per Destaca 2020_1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda, han sigut rebuts aquesta vesprada, en representació del comité tècnic de la fira, pel president de la Generalitat, Ximo Puig, com a mostra del suport de l'Executiu autonòmic a Destaca 2020, la primera fira de transferència científica i de coneixement, que celebra a Vila-real la seua quarta edició aquesta setmana. "El president de la Generalitat sempre ha mostrat el seu suport i interés per aquesta fira, que enguany, malgrat les restriccions i condicionants que ens imposa la covid-19, no podíem deixar de celebrar. Hui més que mai, Destaca és important per a ajudar-nos a reinventar-nos i a reactivar la nostra economia. Un missatge d'optimisme clar, perquè hem de véncer al virus, però no podem oblidar-nos de preparar-nos per a fer front als nous reptes", assenyala Benlloch.

El suport de la Generalitat es materialitza també enguany amb una ajuda directa de 30.000 euros. "Un any més, comptem amb el suport econòmic del Consell; una ajuda que és més valuosa si és possible en les actuals circumstàncies i que ve a demostrar l'aposta ferma del Govern autonòmic per la innovació com a motor de desenvolupament, pel coneixement i, per descomptat, per Vila-real", agrega.

La fira Destaca ha inaugurat hui les jornades de l'apartat Divulgació, que en aquesta edició s'han traslladat a la Casa dels Mundina, per a adaptar-se als protocols d'aforament i seguretat per la covid-19. En la primera planta de l'edifici s'han instal·lat quatre estands en els quals professionals de l'àmbit de la investigació demostraran als escolars les utilitats de la ciència amb experiments pràctics. La visita només és possible amb reserva prèvia i està previst que fins al dijous passen per aquest "laboratori" divulgatiu uns 150 alumnes de quatre col·legis de la ciutat. "La Càtedra ha contactat amb els centres per a oferir-los la possibilitat de visitar els tallers, perquè entenem que Destaca Divulgació és un dels nostres signes característics i diferencials: promoure la cultura científica entre els més joves per a despertar vocacions científiques", agrega.

A més de Destaca Divulgació, la fira de transferència de Vila-real comptarà també enguany amb una àrea expositiva, encara que virtual, a través d'una plataforma professional. L'apartat professional es completa amb tres sessions de conferències i taules de debat estructurades al voltant de tres reptes: la transformació digital, el paper de la dona en la ciència i la reactivació post-covid.

Galeria multimèdia

Imatges

Recepció de Ximo Puig per Destaca 2020
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es