Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

L'Ajuntament i PortCastelló impulsen l'economia del coneixement a través de la participació del port en la Fira Destaca

dijous, 5 de novembre de 2020

Reunió de l'alcalde de Vila-real i el president de l'Autoritat Portuària de Castelló

El port de Castelló participarà una edició més en la Fira Destaca que organitza la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, de l'UJI i l'Ajuntament, i que se celebrarà entre l'11 i el 13 de novembre. Així ho ha confirmat el president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, a l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, en el transcurs de la visita institucional que s'ha celebrat entre totes dues institucions per a estrényer llaços. Tots dos han estat acompanyats per la directora del port, Ana Ulloa, i el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica de Vila-real, Juan Carda. Rafa Simó ha manifestat el seu suport a aquesta fira, l'única sobre transferència tecnològica i de coneixement a la Comunitat Valenciana, "atés que és un fòrum de debat i reflexió únic sobre pilars fonamentals en els quals es recolzarà el nou marc estratègic del port de Castelló, com són la innovació, la digitalització i la internacionalització".

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló ha assenyalat la importància de crear aliances entre administracions, empreses i universitat per a impulsar l'economia del coneixement. En aquest sentit, Rafa Simó participarà en les jornades de debat que se celebraran a l'Auditori Municipal. D'altra banda, totes dues institucions han acordat potenciar les actuals relacions per a consolidar el port de Castelló com el port de la província. "PortCastelló és una eina al servei dels seus sectors productius i el port de la ceràmica per antonomàsia, i per això ha de crear aliances amb tots els ajuntaments del sector ceràmic entre els quals es troba Vila-real". Rafa Simó ha afegit que "volem que PortCastelló siga reconegut com a propi en el seu entorn més pròxim".

Per part seua, José Benlloch ha assegurat que "Vila-real sent el port de Castelló com un excel·lent aliat" i s'ha referit a la Fira Destaca com un esdeveniment "ja consolidat que ha permés diversificar l'economia de Vila-real i generar un ecosistema innovador". Destaca celebrarà la quarta edició de l'11 al 13 de novembre, en una convocatòria adaptada a la covid-19 i distribuïda en diversos espais: l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner acollirà l'apartat professional, centrat en tres reptes fonamentals: la transformació digital, el paper de la dona en la ciència i la recuperació postcovid. La secció Destaca Divulgació, amb la participació de col·legis, es desenvoluparà a la Casa dels Mundina i la part expositiva, a través d'una plataforma virtual.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es