Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

L'Ajuntament i PortCastelló impulsen l'economia del coneixement a través de la participació del port en la Fira Destaca

tornar Imprimir

dijous, 5 de novembre de 2020

Sala de premsa, Ajuntament, Innovació

Reunió de l'alcalde de Vila-real i el president de l'Autoritat Portuària de Castelló

L'Ajuntament i PortCastelló impulsen l'economia del coneixement a través de la participació del port en la Fira Destaca

El port de Castelló participarà una edició més en la Fira Destaca que organitza la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, de l'UJI i l'Ajuntament, i que se celebrarà entre l'11 i el 13 de novembre. Així ho ha confirmat el president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, a l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, en el transcurs de la visita institucional que s'ha celebrat entre totes dues institucions per a estrényer llaços. Tots dos han estat acompanyats per la directora del port, Ana Ulloa, i el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica de Vila-real, Juan Carda. Rafa Simó ha manifestat el seu suport a aquesta fira, l'única sobre transferència tecnològica i de coneixement a la Comunitat Valenciana, "atés que és un fòrum de debat i reflexió únic sobre pilars fonamentals en els quals es recolzarà el nou marc estratègic del port de Castelló, com són la innovació, la digitalització i la internacionalització".

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló ha assenyalat la importància de crear aliances entre administracions, empreses i universitat per a impulsar l'economia del coneixement. En aquest sentit, Rafa Simó participarà en les jornades de debat que se celebraran a l'Auditori Municipal. D'altra banda, totes dues institucions han acordat potenciar les actuals relacions per a consolidar el port de Castelló com el port de la província. "PortCastelló és una eina al servei dels seus sectors productius i el port de la ceràmica per antonomàsia, i per això ha de crear aliances amb tots els ajuntaments del sector ceràmic entre els quals es troba Vila-real". Rafa Simó ha afegit que "volem que PortCastelló siga reconegut com a propi en el seu entorn més pròxim".

Per part seua, José Benlloch ha assegurat que "Vila-real sent el port de Castelló com un excel·lent aliat" i s'ha referit a la Fira Destaca com un esdeveniment "ja consolidat que ha permés diversificar l'economia de Vila-real i generar un ecosistema innovador". Destaca celebrarà la quarta edició de l'11 al 13 de novembre, en una convocatòria adaptada a la covid-19 i distribuïda en diversos espais: l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner acollirà l'apartat professional, centrat en tres reptes fonamentals: la transformació digital, el paper de la dona en la ciència i la recuperació postcovid. La secció Destaca Divulgació, amb la participació de col·legis, es desenvoluparà a la Casa dels Mundina i la part expositiva, a través d'una plataforma virtual.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es