Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Destaca arranca la seua quarta edició amb el repte d'establir els fonaments de la recuperació econòmica post-covid des de la innovació

dimecres, 11 de novembre de 2020

Inauguració de Destaca 2020

La fira de transferència científica i tecnològica pionera a la Comunitat Valenciana, Destaca 2020, organitzada per l'Ajuntament de Vila-real i la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, ha començat hui en un format semipresencial adaptat a la situació de la pandèmia i amb el repte central d'establir les bases per a la recuperació econòmica post-covid des de la innovació i la digitalització. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch; el president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de la Diputació, José Martí, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, han inaugurat el certamen que en aquesta edició desenvolupa l'apartat científic amb tres sessions semipresencials a l'Auditori Municipal mentre que la zona expositiva és virtual.

Benlloch ha ressaltat que, en les circumstàncies actuals, Destaca 2020 és més necessària que mai perquè "hem de preparar-nos per a quan el virus no estiga i treballar perquè, aqueix dia, el nostre teixit econòmic continue viu i fort per a encarar una recuperació que serà complicada, però arribarà". L'alcalde ha posat el focus en el paper de la investigació com a germen de la innovació i el desenvolupament per al creixement i l'avanç de la societat. "És en la universitat, en el món acadèmic, en els grups d'investigació, on sorgeix el coneixement que, després, hem de ser capaços d'aplicar en el món de l'empresa i les administracions. Aquesta transferència del coneixement és una de les grans assignatures pendents de l'economia espanyola i Destaca vol donar resposta a aquest buit. Un punt de trobada entre la universitat, la investigació i l'Administració, com a canalitzadora i promotora d'aquesta pulsió social per la innovació, per a donar resposta als grans reptes del futur", ha asseverat.

Per part seua, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha subratllat la "capacitat visionària de l'alcalde de Vila-real de situar la innovació al centre de la política local" i ha defensat l'àmbit local com a necessari per a desenvolupar les polítiques de futur. Per a Puig ha sigut un encert mantenir aquesta edició de Destaca -que compta amb el suport econòmic de la Generalitat- adaptada a la situació actual de pandèmia. Així, ha afirmat que "sense innovació no tindrem futur", per la qual cosa ha advocat per "continuar fent que el treball de la innovació arribe a les empreses". Les claus del futur de la recuperació econòmica seran, segons Puig, "digitalització, sostenibilitat i resiliència", una recepta que el president de la Generalitat creu que cal aplicar en tots els sectors econòmics.

Per part seua, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha assegurat que "la Fira Destaca s'ha consolidat com a fòrum per a la innovació i la transferència tecnològica i de coneixement, en una aposta que en el seu moment va ser pionera i ara és imprescindible. Necessitem posar tot el nostre coneixement, tot el nostre talent i totes les nostres capacitats per a respondre als reptes presents i els desafiaments de la societat post-covid, com la transició verda, la digitalització o el nou model econòmic".

Així mateix, el president de la Diputació, José Martí, ha incidit que la ciència i la innovació són "eines fonamentals" i precisament ha assenyalat que "eixirem d'aquesta pandèmia gràcies a la ciència". Martí també ha ressaltat la importància dels altres dos grans eixos de Destaca 2020: la digitalització i la bretxa de gènere en la ciència i l'empresa. La inauguració també ha comptat amb el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, Juan Carda; la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; la subdelegada del Govern, Soledad Ten; el subdelegat de Defensa a Castelló, Javier Ferrer, alcaldes i la corporació municipal. Destaca 2020 compta amb Estònia com a país convidat per ser un dels líders en digitalització de la UE i l'apartat de divulgació s'ubica a la Casa dels Mundina.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de Destaca 2020 _2 Inauguració de Destaca 2020 _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es