Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Igualtat anima a trencar el silenci davant la violència de gènere amb una campanya de conscienciació amb motiu del 25-N

dijous, 12 de novembre de 2020

La regidora d'Igualtat, Rosario Royo, amb el cartell de la campanya Trenca el silenci

La Regidoria d'Igualtat ha llançat la campanya 'Trenca el silenci. El major còmplice de la violència de gènere', amb la finalitat de visibilitzar el compromís de l'Ajuntament de Vila-real en la lluita contra la violència masclista i animar la ciutadania a no quedar-se impassibles davant aquesta realitat. Aquesta iniciativa sorgeix amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. La regidora d'Igualtat, Rosario Royo, ha assenyalat que "d'una banda, volem generar un procés de conscienciació i sensibilització pública per a fer visible la magnitud i la gravetat de la violència exercida sobre la dona i, d'altra banda, donar a conèixer a la ciutadania els recursos disponibles per a l'atenció integral de les víctimes".

La campanya s'ha iniciat ja amb el repartiment de més d'una vintena de cartells en els espais municipals amb major afluència de públic i entre les diferents regidories per a "fer visible el compromís de l'Ajuntament de Vila-real davant la xacra de la violència de gènere". Aquesta cartelleria es col·locarà també a partir de la setmana vinent en espais públics de la ciutat "perquè puga ser visible per tota la ciutadania". "És important traure a la llum la violència de gènere, traure-la de l'espai privat on majoritàriament es produeixen les agressions i, al mateix temps, deixar constància del suport, assessorament i informació a les víctimes que s'ofereix des de l'Ajuntament, l'administració més pròxima a la ciutadania", recorda Royo.

A més, amb motiu del 25-N, el consistori de Vila-real reitera el seu total i absolut rebuig a la violència masclista. "El nostre Ajuntament va impulsar el 2014 el I Pla d'igualtat d'oportunitats prorrogat el 2018 per la Resolució d'Alcaldia 6631/2018. Aquest pla té com a objectius fonamentals la integració de la igualtat com a principi bàsic, de manera transversal en totes les actuacions municipals, així com la projecció d'una cultura igualitària cap a l'exterior, especialment en els àmbits de la seua incidència", subratlla la regidora d'Igualtat.

Cal recordar que el consistori compta amb un servei específic per a l'atenció a les víctimes, la Casa de la Dona. Segons les dades facilitades pel departament, el 2019, aquest recurs va atendre 50 dones víctimes de violència de gènere i aquest 2020, tenint en compte la situació produïda per la pandèmia i el confinament, fins al mes d'octubre s'ha atés prop de 35 víctimes, la majoria derivades del Jutjat de Violència de Gènere de Vila-real i altres que són coneixedores del servei i acudeixen per a informar-se i assessorar-se respecte a la seua situació. La Casa de la Dona està situada al carrer de Santa Sofia, 2, i es pot contactar amb el servei a través del telèfon 964 547 160 o de l'adreça electrònica casadona@vila-real.es.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Cartell de la campanya Trenca el silenci
Tipus d'arxiu: JPG | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es