Inici

El Consorci del Riu Millars aprova un pressupost de 270.000 euros per a 2021

dimecres, 11 de novembre de 2020

La Junta de Govern del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars (CPPDM) ha aprovat el pressupost per a 2021. La quantitat ascendeix a 270.000 euros. Els fons es destinen, principalment, a la guarderia rural, al servei de manteniment i a diverses millores que s'implementaran en el paisatge protegit.

El Consorci té previst revisar tota la senyalització de les rutes que discorren a l'entorn del llit. A aquesta tasca es destinaran importants recursos el 2021. Es tracta de recorreguts homologats pels quals transiten caminants i ciclistes i són la connexió del riu amb les respectives localitats que el voregen. Potenciar el Millars com a referent per a senderistes, ciclistes i activitats ornitològiques i d'observació és un dels eixos d'actuació del CPPDM.

Enguany ja s'iniciaran els treballs de millora en els recorreguts que voregen el Millars. Així, es dedicaran 12.000 euros per a revisar tot l'equipament i mobiliari de la senda del Botànic Calduch, que discorre al costat del llit al terme de Vila-real entre el pont de la Mare de Déu de Gràcia i el pont de l'ermita de Santa Quitèria. L'objectiu és reposar bancs, tanques de fusta, ponts i suports de panells informatius. En una fase posterior es revisaran tots els indicatius i el contingut dels panells que informen el visitant sobre el valor històric i ambiental de la desembocadura del Millars.

La finalitat principal del CPPDM és protegir el tram dels últims 14 quilòmetres del riu Millars. Per aquest motiu, es destinen importants recursos a la guarderia rural que s'encarrega de vetlar pel paratge. Així mateix, una brigada de manteniment s'encarrega, entre altres tasques, d'eliminar abocaments i de mantenir en bones condicions l'entorn del riu. Des de la creació del Consorci, fa 15 anys, la preservació ambiental del riu més important de la província ha sigut el denominador comú de totes les actuacions, unes accions que continuaran i es potenciaran el 2021.

Galeria multimèdia

Imatges

Junta de govern del Consorci del Millars telemàtica
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es