Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Destaca s'acomiada amb un missatge d'optimisme davant la crisi i posa rumb a Orpesa en la pròxima parada "en ruta"

tornar Imprimir

divendres, 13 de novembre de 2020

Sala de premsa, Ajuntament, Innovació

Cloenda de la fira Destaca 2020_3

Destaca s'acomiada amb un missatge d'optimisme davant la crisi i posa rumb a Orpesa en la pròxima parada "en ruta"

Destaca 2020, la primera fira d'innovació i transferència de la Comunitat, acomiada la quarta edició a Vila-real i posa ja rumb a la pròxima convocatòria Destaca en Ruta, que se celebrarà l'any que ve a Orpesa. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat el pròxim destí de la fira que organitza la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI en el tancament d'una trobada que ha clausurat la consellera d'Innovació, Carolina Pascual. El vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de l'UJI, David Cabedo; la tinenta d'alcalde d'Orpesa, Araceli de Moya, i el director de la Càtedra, Juan Carda, hi han participat també.

"Acomiadem una nova edició de Destaca que ha donat resposta als tres grans problemes als quals ens enfrontem en aquesta situació de crisi: la incertesa, la desconfiança i la tristesa. Destaca ha sigut un missatge d'optimisme, un missatge que hi ha molta gent que està treballant i amb ganes d'eixir més enfortits d'aquesta situació, que no podem tenir por del virus", assenyala Benlloch. En la mateixa línia, la consellera d'Innovació ha destacat la importància de la ciència i la innovació com "una unió de talent que es transfereix a l'economia com a I+D+i".

La clausura de la Fira Destaca ha comptat també amb el lliurament dels Premis Globalis a joves empreses innovadores tant de Vila-real com de la seua àrea d'influència. Robottions, empresa dedicada a la robotització de processos industrials, ha sigut reconeguda amb el primer premi i el guardó Vila-real Innpulso, que permetrà que la firma represente la ciutat en els esdeveniments organitzats per la Xarxa Innpulso i per la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació. Autosolar -empresa de gestió integral d'energia fotovoltaica- i Night-way, dedicada a l'aplicació de materials fotoluminiscents- han aconseguit els dos accèssits dels premis, que enguany han reconegut també el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el vila-realenc Ramon Ferrer, amb el Premi Trajectòria.

A més dels Premis Globalis, l'Ajuntament de Vila-real també ha volgut reconéixer el treball d'Aina Francés, la jove estudiant vila-realenca guanyadora de la fase provincial del concurs de redacció Carta a un militar espanyol.

En la seua última jornada professional, Destaca ha abordat el repte de la reconstrucció post-covid, en una taula de debat que ha comptat amb el vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació, Andrés García Reche; la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra; Amèlia Simó (Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l'UJI); Vicente Budí (Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de l'UJI); M. Amparo Camarero (Grup d'Investigació en Intel·ligència Econòmica de l'UJI), Xavier Molina (Grup d'investigació d'Aliances Estratègiques, Xarxes i Territori de l'UJI) i Fausto Rubio (Institut de Ceràmica i Vidre del CSIC), a més de representants d'empreses i entitats com PortCastelló, Aerocas, CEEI Castelló, Grup Cajamar, Zschimmer & Schwarz, Event Case, Fundació Globalis, Fundació Tots Units, Ajuntament d'Orpesa i Sanuker.

La fira Destaca va inicia la seua marxa el 2014 amb caràcter biennal, com una cita pionera per a posar en comú els mons de l'empresa, la universitat i l'Administració en matèria d'innovació i coneixement. Des de 2017, la fira matriu s'alterna amb l'organització, també biennal, de Destaca en Ruta, que es planteja com a objectiu irradiar l'ecosistema de la innovació en tot el territori. Després de dues edicions a Vinaròs (2017) i la Vall d'Uixó (2019), la Càtedra d'Innovació Ceràmica comença a preparar ja la pròxima Destaca en Ruta, que se celebrarà l'any 2021 a Orpesa.

Galeria multimèdia

Imatges

Cloenda de la fira Destaca 2020 Cloenda de la fira Destaca 2020_1 Cloenda de la fira Destaca 2020_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es