Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

José Martí i José Benlloch estudien solucions que permeten impulsar el 2021 la rehabilitació de l'Alberg Municipal del Termet

tornar Imprimir

divendres, 13 de novembre de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch es reuneix amb el president de Diputació_3

José Martí i José Benlloch estudien solucions que permeten impulsar el 2021 la rehabilitació de l'Alberg Municipal del Termet

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'han reunit hui al Palau de les Aules per a tractar sobre diversos assumptes que afecten la localitat i guarden relació amb la institució provincial. També s'ha abordat la posada en marxa del Pla Reactivem Castelló que impulsa la Diputació per a la reconstrucció de la província i el repte que representa per a les administracions públiques l'accés als fons de la Unió Europea que arribaran a Espanya per a posar en marxa el Pla de recuperació, transformació i resiliència de l'economia.

Ja en l'àmbit municipal, José Martí ha explicat que la Diputació treballa en la cerca de solucions que permeten escometre el 2021 la rehabilitació, posada en valor i millora de l'eficiència energètica de l'edifici de l'Alberg Municipal, de 1931, situat al paratge del Termet. Sobre aquest tema, el president ha expressat que "encara que en la Diputació del Canvi donem prioritat als problemes dels xicotets pobles d'interior, ni de bon tros ens oblidem de la importància cabdal que les grans ciutats com Vila-real tenen a la província", i afig que "la Diputació no li pot fallar a Vila-real, com Vila-real no li falla a la Diputació".

Segons ha explicat l'alcalde Benlloch, tant l'alberg com el molí de la Vila, del segle XII, van formar part dels plans 135 i 135-2 de 2018 i no van poder ser executats, principalment per la situació econòmica municipal derivada dels pagaments urbanístics i el deute heretat del PP, així com les dificultats sorgides en la seua tramitació. En el cas de l'alberg, després d'una primera licitació que va quedar deserta i una vegada adjudicada l'obra, es van detectar problemes estructurals en l'edifici que aconsellaven revisar el projecte. L'edil ha incidit en el fet que la ciutat de Vila-real no perdrà les ajudes concedides inicialment per la Diputació i ha traslladat al president la decisió municipal de prioritzar la rehabilitació de l'alberg del Termet, tot esperant a obtenir recursos o projectes europeus que permeten escometre la recuperació del molí de la Vila.

Durant l'entrevista també s'ha parlat sobre les línies mestres que inspiraran el pressupost de la institució provincial el 2021, que experimentarà un increment del 10% respecte a l'exercici actual i que l'equip de govern treballa per a aprovar amb el consens de tots els grups representats en el Ple. Uns comptes públics que impulsaran el Pla Reactivem Castelló per a la reconstrucció i recuperació econòmica de la província de Castelló.

Una vocació de diàleg que l'alcalde de Vila-real considera "molt positiva" i que "constitueix un element diferenciador de la manera de fer política, sense discriminacions de cap mena i respectant l'autonomia i la majoria d'edat de cada municipi". Segons ha declarat, "el que és evident és que la Diputació és cada vegada més útil i transparent, amb el Fons de Cooperació i amb ajudes més directes que arriben als ajuntaments sense la necessitat de tants tràmits i burocràcia com antany". Una institució que "Vila-real sent ara que està més al seu costat per moltes raons i perquè enfront dels 600.000 euros que rebia en anys anteriors, o els zero euros del període 2011-2015, l'any 2020 els fons de la Diputació han superat el milió d'euros".

Galeria multimèdia

Imatges

Benlloch es reuneix amb el president de Diputació_1 Benlloch es reuneix amb el president de Diputació Benlloch es reuneix amb el president de Diputació_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es