Inici

Vila-real avança cap a l'Smart City amb una plataforma en línia de dades de serveis urbans en temps real

tornar Imprimir

dilluns, 16 de novembre de 2020

Sala de premsa, Serveis públics

Vila-real avança cap a l'Smart City amb una plataforma en línia de dades de serveis urbans en temps real

L'Ajuntament de Vila-real posarà a la disposició de la ciutadania una plataforma de dades que permetrà accedir a tota la informació de serveis urbans de la ciutat en temps real, dins del projecte Smart City en el qual treballa l'àrea de Serveis Públics. La implementació de la plataforma, d'estàndard europeu Fiware, s'ha inclòs com una de les principals novetats en la licitació del contracte de telecomunicacions municipals, amb un valor global d'1,3 milions d'euros.

"En els últims anys, hem implementat importants millores en la infraestructura municipal de comunicacions, gràcies a les quals Vila-real està ara més preparat no sols per a recollir les dades que poden circular per aquestes estructures, sinó, sobretot, per a connectar-les i gestionar tota la informació que ens proporcionen", detalla el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde. Amb aquest objectiu, el nou contracte de telecomunicacions, que inclou tant telefonia com accés a internet, incorpora per primera vegada l'obligació de proveir al consistori d'una plataforma Fiware que done continuïtat als avanços que s'han donat en els últims anys en la gestió i connexió de dades de serveis urbans. "Del que es tracta és de posar la tecnologia a la disposició de la ciutadania per a la millora de la qualitat de vida", agrega l'edil, que avança que la implementació de la plataforma en el núvol permetrà els veïns i les veïnes accedir en temps real a tot tipus d'informació de servei, des de per on va l'autobús urbà fins al consum dels fanals, places d'aparcament, estat del trànsit o qualitat de l'aire.

"Portem molt de temps treballant en aquesta línia, dins del projecte Smart City Vila-real, i ja disposem de dues verticals de dades per a la seua integració en la plataforma horitzontal, corresponents a la informació de cinc estacions meteorològiques i de la qualitat de l'aire. Però, a més, en els diferents contractes que licitem, s'incorpora també l'obligació d'implementar les dades per a la seua integració i interconnexió", avança Valverde.

En els últims anys, Vila-real ha incorporat serveis i aliances tecnològiques en el seu projecte de convertir la ciutat en una Smart City, en el marc de la distinció com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. El conveni signat el 2019 amb la multinacional Huawei, la col·laboració amb empreses com Telefónica o IoTSens per a la sensorització de serveis urbans com la recollida de residus o la culminació de l'anell de fibra òptica que connecta tota la ciutat són alguns dels passos que han preparat Vila-real per a la seua transformació en ciutat intel·ligent.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es