Inici -> Àrees -> Proximitat -> Notícies de proximitat

Proximitat consciencia contra la brutícia de les mascotes en la via pública amb el repartiment de 3.000 botelles per a la neteja d'orins

dimarts, 17 de novembre de 2020

La regidora Miriam Caravaca presenta la campanya contra la brutícia de les mascotes a la via pública

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Proximitat, dona resposta a una de les propostes de l'última edició dels Pressupostos Participatius amb la campanya "Ell no ho pot recollir" dirigida a conscienciar els propietaris de gossos sobre el problema dels excrements i orins en la via pública. La regidora responsable de l'àrea, Miriam Caravaca, ha presentat hui al parc caní de la zona nord aquesta iniciativa, que s'emmarca en la campanya Vila-real + neta, que des de fa anys desenvolupa el consistori per a recordar la importància de la col·laboració ciutadana a l'hora de mantenir neta la ciutat.

Caravaca ha explicat que aquesta nova campanya de conscienciació consistirà en el repartiment de 3.000 botelles en les quals els propietaris de mascotes podran introduir una dissolució d'aigua i vinagre amb la qual netejar els orins de la via pública i "evitar així els problemes que això ocasiona tant de males olors com de deterioració del mobiliari urbà". La regidora ha recordat que l'actual Ordenança de convivència ciutadana obliga a recollir els excrements dels gossos en la via pública i ha avançat que s'està estudiant incloure també l'obligatorietat d'usar la botella per a netejar l'orina.

La campanya inclou a més instal·lar un centenar de bàners amb el lema "Ell no ho pot recollir" als fanals situats a l'entorn dels parcs canins, centres educatius i també al llarg de la séquia Major "ja que hem vist que són llocs als quals solen acudir els propietaris de gossos a passejar les seues mascotes, per a recordar-los que és responsabilitat de tots i totes mantenir neta la nostra ciutat". La regidora ha recalcat que aquesta iniciativa és una de les propostes plantejades per la ciutadania a través dels Pressupostos Participatius. El repartiment de les botelles, de dues grandàries diferents, començarà la setmana vinent.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es