Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Fòrum Ocupa't registra prop de 600 demandants de treball per a la marató d'entrevistes amb més de 20 empreses participants

dimecres, 18 de novembre de 2020

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, en la inauguració del Fòrum Ocupa't

El Fòrum Ocupa't ha obert les seues portes aquest matí a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner en la primera de les dues jornades en les quals s'ha dividit l'edició d'enguany per a adaptar-la a les mesures de prevenció per la covid-19. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat la jornada de conferències, que ha comptat amb la participació de quatre ponents, i a la qual seguirà el pròxim 25 de novembre la marató d'entrevistes per a posar en contacte demandants de treball amb empreses que estan interessades a oferir ocupació. Ja són quasi 600 les persones inscrites per a participar en alguna de les entrevistes que realitzaran les més de 20 empreses, algunes d'elles internacionals, interessades a captar capital humà.

L'alcalde ha situat a Vila-real com a referent de la lluita necessària en aquest moment "contra la incertesa, la desconfiança i la tristesa", recordant que "quan van arribar el 2011 al govern teníem un 26% de desocupació, però amb molt d'esforç per la diversificació de l'economia i la creació d'oportunitats vam aconseguir recuperar-nos i que fa un any la ciutat a penes tinguera un 11% d'atur". Segons Benlloch, amb aquesta crisi per la pandèmia, que ha sigut totalment impredictible, encara que la xifra de desocupació a la ciutat s'ha incrementat igual que en la resta de municipis, "Vila-real continua sent la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb menys atur". El primer edil ha llançat un missatge d'esperança als assistents a les conferències per a recordar que "el virus no pot paralitzar-nos" i que "el canvi en aquests moments és veloç, per la qual cosa hem de ser capaços d'adaptar-nos i construir el futur que volem".

Per a Benlloch, el Fòrum Ocupa't és un exemple, igual que Fira Destaca, que el millor camí és "portar a la ciutat cap a la innovació" i superar la por, "perquè sense risc no hi ha èxit". L'alcalde ha destacat l'efectivitat de les últimes edicions del fòrum, que ha superat el 12% d'ocupabilitat en una sola jornada i ha agraït l'organització i els emprenedors locals, així com tècnics de l'Ajuntament de Vila-real, que han fet possible la realització d'aquesta trobada complint amb totes les mesures de prevenció i protocols per la covid-19.

La jornada de conferències compta amb quatre ponències: Julio de la Iglesia, tècnic TEDAX i coach; Joan Carles Rosselló, actor i director escènic; Vanesa Celades, psicòloga especialista i consultora en Recursos Humans; i Javier Alandes, economista, especialista en oratòria, emprenedor i assessor de negocis. A més, de l'assistència presencial amb aforament limitat, la jornada ha sigut retransmesa en directe per les xarxes socials municipals i de l'esdeveniment.

En la marató d'entrevistes del pròxim 25 de novembre participaran 22 empreses, algunes internacionals com Leroy Merlin, Makro, Carrefour, Banco Mediolanum o La Saleta, entre d'altres, així com empreses locals com ara Grúas Tomás, Pamesa, Kerajet o Argenta Ceràmica. A més, el Fòrum Ocupa't advoca per la inclusió, amb la publicació d'ofertes dirigides a persones amb discapacitat. Les entrevistes de treball tindran lloc al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real en horari de 9 a 14 hores ininterrompudament.

Galeria multimèdia

Imatges

El ponent Julio de la Iglesia, al Fòrum Ocupa't
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es