Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real reforça el seu projecte de ciutat solidària amb un nou aulari de formació de Creu Roja

dijous, 19 de novembre de 2020

Visita de l'alcalde a l'aulari de Creu Roja Vila-real_2

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat hui les instal·lacions del nou aulari de formació de Creu Roja Vila-real, situat a l'avinguda de França. Creu Roja ha unificat en aquest edifici els programes que fins ara realitzava en diferents espais de la ciutat, de manera que l'entitat compta amb un espai dedicat a la formació de diferents col·lectius vulnerables així com a la realització de cursos dirigits tant a voluntaris com a la ciutadania en general. Benlloch ha recorregut les instal·lacions acompanyat pel regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, i la presidenta de l'assemblea local, Carmen Galindo, a més d'altres representants de Creu Roja Vila-real.

Les dependències estan formades per 7 aules de diferents grandàries dedicades a activitats com a programes de reforç escolar, tallers per a aturats de llarga duració, programes destinats a dones víctimes de violència de gènere, joves i refugiats, entre altres col·lectius. Així mateix, disposen d'un magatzem i punt de repartiment del programa d'aliments finançat pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i el Govern central. En aquests moments, moltes d'aquestes activitats es desenvolupen de manera telemàtica a causa de la situació de pandèmia però ja s'han realitzat algunes accions formatives amb totes les mesures de prevenció sanitàries.

"La labor de Creu Roja a Vila-real és fonamental dins de l'aliança amb la societat que hem teixit des de l'Ajuntament durant els últims nou anys i que ens ajuda a cobrir les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat i a treballar per una ciutat més inclusiva i amb major igualtat d'oportunitats", assenyala, l'alcalde, que ha reiterat i ha agraït l'esforç de l'assemblea local per "millorar i ampliar els programes que es desenvolupen a la nostra ciutat i que fan de Vila-real un exemple de solidaritat".

La presidenta de l'assemblea local de Creu Roja, Carmen Galindo, ha mostrat la seua satisfacció pel suport de l'Ajuntament i la constant col·laboració en la labor que exerceix el col·lectiu. Aquesta visita reforça els llaços amb l'entitat amb la qual l'Ajuntament manté un conveni anual, que el 2020 ha ascendit a 140.000 euros i el 2021 s'ampliarà fins als 150.000 euros. A més, enguany, davant les necessitats en l'àmbit social derivades de la pandèmia, el consistori, amb el consens de tots els grups polítics en la mesa del Pacte local pel renaixement, ha destinat altres 80.000 euros a la labor de Creu Roja en aquesta crisi sanitària. A això se suma la inversió per a convertir l'antiga Estacioneta de la Panderola en la seu central de Creu Roja Vila-real, un projecte que s'executa en dues fases amb una inversió total de 300.000 euros. La fase final d'adequació de l'espai està en procés de licitació, amb un pressupost de 136.000 euros.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita de l'alcalde a l'aulari de Creu Roja Vila-real Visita de l'alcalde a l'aulari de Creu Roja Vila-real_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es