Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Vila-real lidera a la província el rànquing de subvencions de la Generalitat Valenciana per al foment del valencià

tornar Imprimir

dissabte, 21 de novembre de 2020

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Vila-real lidera a la província el rànquing de subvencions de la Generalitat Valenciana per al foment del valencià

L'Ajuntament de Vila-real ha aconseguit una subvenció de 26.694 euros per al foment del valencià concedida per la Direcció General de Política Lingüística i Multilingüisme de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. Es tracta de la convocatòria de 2020 en la qual, una vegada publicada la resolució, l'Ajuntament de Vila-real ocupa la tercera posició a la Comunitat Valenciana pel que fa a quantia concedida, després dels ajuntaments de València i Elx, i la primera posició de la província de Castelló.

Enguany la subvenció s'ha concedit únicament per l'existència i funcionament de la Regidoria de Normalització Lingüística, és a dir, per a cobrir part de les despeses salarials de les tres tècniques lingüístiques que formen part d'aquesta regidoria. Tal com expliquen des del departament, a causa de les circumstàncies derivades de la covid-19, davant la impossibilitat que les entitats locals hagen pogut dur a terme campanyes de foment del valencià, enguany no han sigut subvencionables programes habituals com per exemple l'organització de cursos de valencià, les despeses de senyalització i retolació en valencià i les campanyes de dinamització lingüística en tots els àmbits d'ús (educatiu, econòmic, social, cultural, esportiu, etc.).

"Vila-real continua sent un municipi referent en la defensa de la nostra llengua, i la prova és que precisament enguany es compleix el 25é aniversari de la creació de la Regidoria de Normalització Lingüística, un departament pioner en la promoció i normalització del valencià en tots els àmbits", ha indicat la regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás. De fet, malgrat la pandèmia, la regidoria ha realitzat diferents iniciatives a través de xarxes socials i vies alternatives per a commemorar aquest 25é aniversari.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es