Inici

El Festival de Música Clàssica dedica el cap de setmana a Beethoven amb una conferència i un concert de música de cambra

dilluns, 23 de novembre de 2020

Presentació del Weekend with Beethoven

El Festival de Música Clàssica de 2020, la programació del qual ha hagut d'adaptar-se a la pandèmia, ha programat per a aquesta recta final d'any un nou esdeveniment en xicotet format amb motiu del 250é aniversari del naixement del músic i compositor Ludvig van Beethoven. La regidora de Cultura, Rosario Royo, i els representants de l'Associació Crea Escena, Josep Gil i Héctor Chabrera, han presentat hui el Weekend with Beethoven, una proposta que combina una part pedagògica i una musical i que se celebrarà aquest cap de setmana a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real.

Royo ha recordat que el Festival de Música Clàssica impulsat per Crea Escena al costat de l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, la Fundació José Soriano Ramos i la Fundació Caixa Rural Vila-real, desenvolupa una labor fonamental de difusió de la música clàssica, encara que aquest 2020 ha hagut d'adaptar-se a la situació sanitària, simplificant els formats, com les propostes d'òpera gurmet d'aquest estiu, i contemplant mesures de prevenció. Des de Crea Escena, Josep Gil ha explicat que "som un equip de set professionals que estem treballant per a mantenir una oferta de qualitat i segura en aquest moment tan complicat". Gil ha recordat que en aquest 2020 es commemora el 250é aniversari del naixement de Beethoven, un compositor que va marcar una gran diferència en la música clàssica, però l'efemèride del qual ha quedat eclipsada per la dificultat d'organitzar actes en la pandèmia.

La proposta de Crea Escena per a aquest cap de setmana consisteix en un tribut al genial músic en dues parts diferenciades: la primera, més pedagògica, consistirà en una conferència de Pablo Font de Mora, president del Patronat de la Fundació Palau de les Arts Reina Sofia i Amics de l'Òpera i les Arts. Gil ha subratllat que "és una de les persones que més entén de música clàssica i oferirà una conferència sobre la vida i obra de Beethoven i la seua influència en l'evolució de la música clàssica". La ponència se celebrarà aquest dissabte 28 de novembre a les 19.00 hores a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real.

El diumenge 29 de novembre, a les 18.00 hores, s'ha programat la segona part del Weekend with Beethoven, amb un concert de música de cambra de primer nivell a càrrec del Cuarteto Leonor, una formació de gran prestigi nacional i internacional. Gil assenyala que "és la primera vegada que Vila-real pot gaudir de la música d'un grup de cambra d'aquesta magnitud". En la primera part del concert s'interpretarà el Quartet en Re Major de Beethoven i en la segona part s'incorporarà el violoncel·lista José Enrique Bouché, un dels millors intèrprets de la província. Tant la regidora de Cultura com el representant de Crea Escena han animat el públic a gaudir d'aquests actes i han recordat que la cultura és segura, ja que en cada acte s'adopten totes les mesures de prevenció sanitàries, i és necessari apostar per aquests formats per a assegurar una oferta al públic en un moment especialment complicat per a aquest sector.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Weekend with Beethoven
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es