Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Cineculpable exhibeix planter cinèfil provincial en l'estrena de les projeccions de la 23a edició

dissabte, 21 de novembre de 2020

Curtmetratge 'Dos mundos', amb el vila-realenc Sergio Caballero

"La cultura ha de seguir", diu Yassmine Othman, l'actriu que apadrina com a culpable la 23a edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable. Una frase contundent que el certamen avala i posa en pràctica sobre el terreny: l'Auditori de la ciutat desplega aquest dilluns, 23 de novembre, les seues butaques (272, per la limitació d'aforament) per a gaudir de les sessions de la Secció Provincial 2020. Nou curtmetratges enriqueixen les primeres projeccions del festival, que opten al Premi Manuel Villarreal al millor curtmetratge provincial, dotat amb 1.500 euros.

Una hora i dènou minuts exhibiran sobre la pantalla gran el talent cinematogràfic de la província a través d'un tour per Betxí, Segorbe, Ludiente, Vila-real, Caudiel, Geldo o la Vall d'Alba. La comèdia irromp amb força en aquesta primera sessió i no escapa als assots 'confinats' propis de l'actual escenari pandèmic, com a mostra Terror en el confinamiento, un curtmetratge que reuneix 13 episodis sobre els terrorífics moments viscuts durant el tancament casolà protagonitzats per un pare i la seua filla i que dirigeixen Javier Batalla, Cristian Font i Claudia Font.

Una altra comèdia, aquesta vegada d'animació, la signa Ignacio Meneu amb Ivet y Michuco, que narra la història d'una xiqueta de 6 anys somiadora i amb una imaginació desbordant molt unida al seu gat de peluix. En el mateix gènere es mouen Oopart (Iban Asensio) que protagonitza Ethan, un professor obsessionat amb els anomenats objectes tecnològics fora del seu temps; Trofeo, una comèdia d'acció que signen Maciej Wysokinski i Carlos Cervera i que té com a punt de partida el viatge de dos estranys a un poble de l'interior per a fotografiar els seus bells paisatges i habitants; i l'atípica història de marines Bloody Razor, d'Avelino Font i Francisco Nebot.

Amb el vila-realenc Sergio Caballero en el repartiment i tres premis i seleccions a la seua esquena aterra Dos mundos, un drama de temàtica adolescent i racisme dirigit per Iván Fernández i que s'unirà la nit del proper dilluns a la graella de la Secció Provincial. Sobre el gènere dramàtic pivoten altres dues propostes per a la vetlada. D'una banda Los perros ladran, de Sergio Serrano. Un curtmetratge protagonitzat per la sogorbina Mafalda Bellido i estrenat durant el confinament en la plataforma Vimeo que s'ha alçat amb el premi al millor curtmetratge secció confinats del Festival KLidoscopi.

Per un altre costat, emergeix la història D'ací al cel (Joana Doñate) sobre una jove que busca tancar un cercle pendent tornant a les seues arrels, al seu poble natal, per a desenterrar una càpsula del temps. La Secció Provincial la completa el documental Paisaje olvidado, de Marta Giménez i José Milán, que es traslladen a Los Mores, un poble abandonat al terme municipal de Ludiente, per a rescatar les memòries que va escriure el seu últim alcalde, Eloy, i salvar de l'oblit la història dels seus habitants.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es