Inici

La Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica prohibeix la pesca a la desembocadura del riu Millars

divendres, 20 de novembre de 2020

Paisatge del Millars_4

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana ha canviat la normativa que regula la pesca recreativa en aigües continentals de la Comunitat Valenciana. Amb la Resolució del 30 d'octubre de 2020 que modifica l'Ordre del 31 d'octubre de 2016 fixa noves normes generals. Pel que fa al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, estableix quatre trams ben diferenciats on la pesca està prohibida o controlada.

El primer tram catalogat davall el règim de no pescable amb un vedat de pesca (VP) s'estableix des del peu de la presa de l'embassament de Sitjar fins al pantanet de Santa Quitèria. La segona secció comprén des del pantanet de Santa Quitèria fins a l'assut d'Almassora-Castelló. Ací s'ha declarat una zona de pesca controlada (ZPC), ja que hi ha un acotat vigent. La tercera secció assenyalada per la Conselleria va des de l'assut d'Almassora-Castelló fins al pont de la via del ferrocarril on s'ha establert un règim d'esbarjo i un aprofitament piscícola de zona de pesca lliure (ZPL). Finalment, el quart tram desglossat per la Generalitat Valenciana comença al pont de la via del ferrocarril (entrada en la zona humida catalogada número 17 Desembocadura del Millars) i acaba a la desembocadura a la mar, al final de la zona humida. Ací el règim és no pescable amb un vedat de pesca (VP).

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars ha confeccionat uns fullets informatius per a repartir entre els pescadors continentals que accedeixen al paisatge protegit de la desembocadura. El primer objectiu és notificar tots els pescadors d'aquest canvi de normativa que regula la pesca i que va entrar en vigor el passat 6 de novembre de 2020. Els agents de la guarderia rural del Consorci riu Millars realitzen una campanya informativa que pretén com prioritat avisar els pescadors d'aquest canvi important en la normativa. Per aquest motiu, se'ls entregarà aquest fullet informatiu que detalla el canvi en la normativa que regula la pesca recreativa en el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars.

El Consorci riu Millars valora positivament aquest canvi, ja que cal tenir en compte que un animal tan emblemàtic per a la conservació dels rius com és la llúdria (Lutra lutra) s'ha establert a tot el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. La pesca podria causar molèsties a l'expansió del xicotet carnívor i també causar-li una competència amb el seu aliment principal com són els peixos d'aigua dolça. També resulta important per a la gran quantitat d'aus aquàtiques que crien en els dos marges del riu, per a les quals la presència dels pescadors durant els mesos de primavera coincidint amb l'inici de les postes o l'alimentació de les llocades resulta perjudicial.

Galeria multimèdia

Imatges

Paisatge del Millars_1 Paisatge del Millars Paisatge del Millars_3

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es