Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

El 'thriller' demana pas en l'equador de la Secció Oficial de Cineculpable

dimecres, 25 de novembre de 2020

Cineculpable 2020. Secció Oficial (3)_3

Dia 2 de la Secció Oficial de Cineculpable: una jornada en la qual el thriller es va fer cinema. I és que aquest gènere audiovisual emergeix amb força en la segona sessió a l'Auditori Músic Rafael Beltrán Moner, en la qual el Festival Internacional de Curtmetratges arriba a l'equador de les projeccions en una edició que manté les sessions presencials -amb mesures de seguretat i higiene, aforament limitat i distància social- en un al·legat a la cultura segura.

Els que callen, d'Albert Folk i preseleccionat als Goya 2021 al Millor Curtmetratge Documental, obri la trilogia de suspens que inundarà el pati de butaques. Divuit minuts aborden la història d'una advocada amb una vida personal complicada que rep l'encàrrec de defensar un dels acusats de l'anomenat Crimen del Cajero, en el qual tres joves van cremar una dona sense sostre. La sessió suma intensitat amb Jackie Kane, un altre thriller -aquesta vegada de caire psicològic futurista- que signa José Luis Velázquez i que gira al voltant de Santi, un professor universitari que en un futur pròxim es veu obligat a impartir les classes des de casa perquè tot ha derivat cap al consum a domicili: des de les compres fins als amics en xarxes socials, el sexe o l'educació. Vint-i-dos premis i seleccions en festivals de l'Argentina, Colòmbia, Israel, Mèxic, els Estats Units, Regne Unit, l'Índia o Romania avalen aquesta posada en escena rodada a Astúries.

Un altre thriller psicològic: Follow. Directe des d'Alemanya i dirigit per Felix Charin. aquest curt de ciència-ficció té com a protagonista a Aurie, aspirant a estrella d'Instagram que intenta per tots els mitjans fer pujar el seu nombre de seguidors. Quan va a un complex turístic amb la seua parella, Eli, té l'esperança que les publicacions sobre benestar i vacances incrementen la seua fama en línia. Però les expectatives no es compleixen i, a més, sembla haver-hi una cosa estranya a l'hotel i amb el personal. Amb ingredients similars (ciència-ficció, cinema negre i horror psicològic) salta a la pantalla Plan Eva, un curtmetratge sense diàlegs d'Asur Font sobre una dona, Eva, que viu tancada en un soterrani del qual només surt a la nit. L'única companyia són uns quants animals dissecats i una serp viva que cuida i analitza amb cautela, la mateixa amb la qual custodia una estranya màquina. Acumula vuit premis i seleccions en festivals de Mèxic, Armènia, Colòmbia o Xile, i ha estat guardonat en el Festival Internacional de Cinema de Gijón.

Pepón Nieto (Periodistas, Los hombres de Paco, Perfectos desconocidos) dona vida a Julián, un home que té la sort de ser pare i la desgràcia de ser vidu, en Paternidad, l'òpera prima de Vicente de Ramos com a director. La vetllada encara ofereix altres tres salts internacionals. A França, amb 2030 (Pierre Dugowson), una comèdia amb el canvi climàtic com a fil argumental premiada en Humano Film Festival de Mèxic i en l'italià Life after oil International Film Festival. A l'Uruguai, amb Made in China, una ficció d'Ale Damiani que reflecteix com, en despertar de la seua primera nit junts, una parella que va fer match en Tinder descobreix que haurà de romandre junta en quarantena a causa d'una estranya pandèmia. I a Oman, amb The Human, un drama que dirigeix Harko Wubs amb deu premis i seleccions en festivals a l'esquena.

Galeria multimèdia

Imatges

Cineculpable 2020. Secció Oficial (3) Cineculpable 2020. Secció Oficial (3)_1 Cineculpable 2020. Secció Oficial (3)_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es