Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Serveis Socials reforça amb 30.000 euros el repartiment de vals d'alimentació per a famílies vulnerables de cara a Nadal

dijous, 26 de novembre de 2020

Presentació del programa de repartiment de vals d'alimentació per a famílies vulnerables

La Regidoria de Serveis Socials reforça amb 30.000 euros el programa de repartiment de vals d'alimentació per a famílies vulnerables amb la finalitat que "cap persona passe dificultats en aquestes dates tan assenyalades de Nadal i de cara a aquest hivern". El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha presentat hui aquesta nova campanya de lliurament d'aquests vals d'alimentació juntament amb els representants de les quatre entitats socials de la ciutat, Joventut Antoniana, Cáritas, Creu Roja i Sant Vicent de Paül, que s'encarreguen de fer arribar a les famílies aquesta ajuda sota la coordinació de la Regidoria.

"En un any normal, l'Ajuntament de Vila-real destina aproximadament 15.000 euros a aquests cupons d'alimentació", assevera l'edil, "però en aquest 2020, amb motiu de la pandèmia, ja hem utilitzat aquests 15.000 euros i per això ara reforcem aquesta iniciativa amb uns altres 30.000 euros en vals de diferents supermercats de la localitat a través dels quals les persones en situació de vulnerabilitat podran accedir a productes de primera necessitat". "No escatimarem esforços amb l'objectiu que cap persona passe dificultats en aquestes dates tan assenyalades de Nadal que, a més, enguany seran especialment complicades per la situació de la pandèmia", subratlla Escorihuela.

L'edil ha volgut a més remarcar el model de l'Ajuntament de Vila-real de coordinació amb les quatre entitats socials a les quals ha traslladat un "enorme agraïment" perquè "el seu treball és important sempre, però enguany de manera especial". A més, ha remarcat que aquest sistema de repartiment de vals d'alimentació que es poden canviar en supermercats "permet adquirir productes frescos com ara carn, peix, fruita o verdura, que no se solen repartir a través dels bancs d'aliments".

La directora de Cáritas Interparroquial de Vila-real, Carmen Miralles, ha explicat que en aquest moment l'entitat atén 250 famílies i ha destacat la importància d'aquests vals per a cobrir necessitats bàsiques d'aquestes persones en situació de vulnerabilitat. De la mateixa manera, Montiel Forcada, de les Conferències de Sant Vicent de Paül, ha agraït aquesta iniciativa perquè "les famílies no poden subsistir només amb aliments no peribles" i ha agraït el suport de l'Ajuntament de Vila-real a les entitats socials. La presidenta de Creu Roja, Carmen Galindo, també ha apuntat la importància de comptar amb el suport del consistori i ha remarcat el compromís de Creu Roja d'assistir a totes les persones que ho requerisquen. Des de Joventut Antoniana el seu secretari, Abel Peset, ha assenyalat que l'aportació del consistori "complementa la nostra labor d'atenció primària a les famílies necessitades, el nombre de les quals s'ha duplicat a causa de la crisi per la covid-19".

Finalment, Álvaro Escorihuela també ha informat del repartiment de tiquets per a la fira d'atraccions que l'Ajuntament ha realitzat a través d'aquestes entitats socials perquè "cap xiquet o xiqueta de Vila-real es quede sense poder gaudir d'aquestes activitats per motius econòmics".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es