Inici

Cineculpable completa les projeccions de la Secció Oficial i perfila ja el palmarés de 2020

dijous, 26 de novembre de 2020

Cineculpable 2020. Secció Oficial (4)_3

En 24 hores, el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable donarà a conéixer el palmarés de la 23a edició, marcada per aquest atípic "i catastròfic" 2020. El mateix que ha inspirat el cartell de la il·lustradora Balma Peris per a aquesta nova incursió cinèfila però davant el qual el Festival no ha sucumbit i ha mantingut les projeccions presencials i el cinema en directe en una defensa palpable de la cultura segura.

Abans, l'Auditori de Vila-real acollirà l'última carrera de fons entre els últims vuit dels 34 curts seleccionats que anhelen fer-se un lloc entre els guardonats. La Secció Oficial tanca portes amb una nova aposta escènica pràcticament 100% nacional que torna a tocar tots els pals: comèdia, animació, drama, cinema de terror i documental. En aquest últim gènere es mou Biografía del cadáver de una mujer, amb un peu en els Goya 2021. Dirigit per Mabel Lozano, el curtmetratge dona veu a "una dona víctima de tràfic, assassinada a tirs".

En la casella d'eixida del cinema de suspens es posen La señora de la casa, Grooming i One 2 One. Dirigit per Felipe Espinosa, el thriller de terror La señora de la casa parla de Lucía, que rep una terrible notícia després que marxen els seus fills al col·legi: un desconegut li comunica que té retinguda una de les seues filles i que ha de pagar per la seua vida. Per la seua part, Grooming, de Francisco Yélamos i amb 32 premis i seleccions en festivals de mig món, narra sota el teló de l'horror i el gènere fantàstic la història d'una xiqueta de 13 anys necessitada d'afecte que estableix contacte amb algú a través d'una misteriosa caixa en la qual guarda els seus propis desitjos anotats. One 2 One és la proposta en format thriller de Néstor Ruiz, protagonitzada per Flavio León: un prestigiós cineasta aclamat internacionalment que, amb motiu de l'estrena de la seua última pel·lícula, accedeix a una entrevista.

Les vides d'un xiquet del Congo i un president d'una empresa tecnològica estan connectades per un material que les canviarà per complet. Així arranca el curtmetratge d'animació Colrun, òpera prima de Jorge Sarria de Vicent amb vuit premis i seleccions ja en el seu palmarés i una de les bases culpables de la vetlada.

En un salt de gènere irromp la comèdia per partida triple en aquesta última sessió de Cineculpable. La premiada Canis (24 guardons i seleccions en festivals de Mèxic, Països Baixos, Itàlia, Portugal, l'Uruguai o Colòmbia), dirigida per Sergio Álvarez, és una comèdia dramàtica sobre amistat i desigualtats socials que transcorre en un terrat de Sevilla. La segona comèdia de la nit arriba de la mà de Julieteta, d'Alexandre De Vega i Álvaro Moriano i que gira entorn de Julia, una dona que vol ser actriu però a la qual frenen les seues pors, els seus complexos i la seua família. El triplet de comèdia (amb caire social) el posa França i Le temps des cerises (Arthur Jeandroy): una entranyable història sobre la vellesa, en la qual s'entremesclen una sessió fotogràfica amb una parella jove, un jardí, una càmera i la visita d'una anciana amb unes cireres de la seua pròpia collita.

Galeria multimèdia

Imatges

Cineculpable 2020. Secció Oficial (4)_1 Cineculpable 2020. Secció Oficial (4) Cineculpable 2020. Secció Oficial (4)_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es