Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

Vila-real amplia el pla de mesures de prevenció davant la covid-19 en centres educatius amb el repartiment de 12.000 màscares i 4.000 envasos d'esprai desinfectant

divendres, 27 de novembre de 2020

Presentació del reforç de materials de prevenció de la covid-19 en col·legis

L'Ajuntament de Vila-real reforçarà el pla de mesures de prevenció per la covid-19 en els centres educatius de la ciutat amb el repartiment de 12.000 màscares i 4.000 envasos d'esprai desinfectant. Unes accions que se sumen a les activades recentment, en col·laboració amb empreses locals, per al lliurament de lots de paper, sabó de mans i dispensadors als col·legis amb la finalitat que els 7.800 escolars tinguen cobertes les seues necessitats d'higiene en aquesta situació de pandèmia.

Així ho han explicat hui l'alcalde, José Benlloch, i la regidora de Sanitat i coordinadora d'Alcaldia, Silvia Gómez, en l'anunci del reforç de les mesures de prevenció, que segueix la línia de treball iniciada des de l'inici de la pandèmia de "considerar que és la nostra responsabilitat com a Ajuntament ajudar la població a cuidar-se i a prevenir possibles contagis, sempre dins de les nostres limitacions econòmiques", tal com ha remarcat l'alcalde.

D'aquesta manera, a partir dels pròxims dies s'iniciarà aquest repartiment de 12.000 màscares i 4.000 envasos d'esprai desinfectant en tots els centres educatius de la ciutat: escoles infantils, col·legis i instituts, tant públics com concertats. Algunes de les màscares, que formen part del banc de material adquirit per l'Ajuntament amb motiu de la pandèmia, també s'entregaran a Serveis Socials, i a les entitats socials que treballen en coordinació amb l'Ajuntament, com Càritas, Creu Roja, Joventut Antoniana o Sant Vicent de Paül per a garantir que arriben a tots els xiquets i xiquetes que les puguen necessitar "de cara a aquest hivern i sabent que és important que aquest material s'utilitze de manera correcta i que es renoven les màscares per a assegurar la seua efectivitat".

Una altra novetat que ha anunciat Benlloch ha sigut la compra de 10.000 unitats de botelles de gel hidroalcohòlic de grandària xicoteta (30 ml), que se sumen a l'adquisició de les 10.000 unitats de botelles de 125 ml que ja va realitzar en el seu moment el consistori i que s'han estat repartint entre la població en els diferents actes que s'han organitzat. Les noves botelles de grandària xicoteta se subministraran també a partir d'ara en esdeveniments i actes "tenint en compte que arriba Nadal i que realitzarem moltes activitats al carrer". També es faran arribar a les entitats socials.

Benlloch ha quantificat en més de 500.000 euros el cost de l'adquisició de material i iniciatives d'higiene i prevenció des de l'inici de la pandèmia, sense comptar altres despeses com ara ajudes socials o l'adaptació de tots els espais municipals. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que al final de l'any el consistori haurà destinat més de 2 milions d'euros a totes les accions en resposta a la crisi per la covid-19.

Per part seua, Silvia Gómez ha repassat totes les accions que l'Ajuntament de Vila-real ha realitzat en matèria de prevenció, desinfecció i atenció a la ciutadania des de l'inici de la pandèmia entre les quals ha destacat "el gran esforç per al repartiment de màscares entre tota la ciutadania", fet que demostra que "estem al costat dels nostres veïns i veïnes". La regidora ha recordat que "el virus segueix ací i hem d'estar al costat de les persones més vulnerables".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es