Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Festival de curts Cineculpable

La comèdia 'Julieteta' fa doblet en el podi de Cineculpable 2020 com a Millor Curtmetratge i Millor Interpretació Femenina

divendres, 27 de novembre de 2020

Cineculpable 2020_2

El palmarés de la 23a edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable ja està complet. El certamen ha anunciat aquest divendres els 7 curtmetratges culpables que s'emporten a casa les emblemàtiques manilles símbol de la cita cinematogràfica, que clausura així una edició atípica marcada per la resistència cultural i el desig de mantenir viu el cinema -i plens els patis de butaques- malgrat tot. Un repte que ha comptat enguany amb un suport femení per partida doble: el de la Culpable 2020, l'actriu Yassmine Othman com a padrina, i el de la il·lustradora castellonenca Balma Peris, autora del cartell.

Julieteta, la comèdia que signen Alejandro de Vega i Álvaro Moriano, ha fet doblet en aquest 2020 després d'alçar-se amb el Premi al Millor Curtmetratge i Millor Interpretació Femenina per a Helena Lanza. Ella, la millor actriu d'aquest Cineculpable 2020, dona vida a una altra actriu en construcció, Julia. La seua carrera es veu bombardejada per les seues pors, els seus complexos i la seua família, als quals planta cara amb una rocambolesca i shakesperiana posada en escena.

El públic, que ha recolzat les quatre sessions de projeccions presencials a l'Auditori de Vila-real, ha avalat amb el seu vot telemàtic via codi QR Migrants. Un drama sobre migracions, en format animació, que segella l'equip francés integrat per Hugo Caby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak, Lucas Lermytte i Zoé Devise i que protagonitzen dos ossos polars obligats a l'exili a causa de l'efecte del canvi climàtic.

Néstor Ruiz és ja el director més culpable. One 2 One, la seua proposta en format thriller, l'ha fet mereixedor de les manilles a Millor Direcció. One 2 One gira entorn de Flavio León: un prestigiós cineasta aclamat internacionalment que, amb motiu de l'estrena de la seua última pel·lícula, Luz y Oscuridad, i la imminent celebració dels Premis del Cinema Europeu, accedeix a una entrevista one2one on la seua entrevistadora, Andrea, repassarà la seua carrera, la seua vida i intentarà conéixer el Flavio més personal. Amb les seues llums i les seues ombres.

L'animació s'obri pas de nou en el palmarés del festival i projecta Ivet y Michuco, d'Ignacio Meneu, al podi de Cineculpable com a Millor Curtmetratge Provincial guardonat amb el Premi Manuel Villarreal. L'obra narra la història d'una xiqueta de 6 anys somiadora i amb una imaginació desbordant molt unida al seu gat de peluix.

La Millor Interpretació Masculina és per a Abdelatif Hwidar per Dos Mundos, un drama de temàtica adolescent i racisme dirigit per Iván Fernández de Córdoba que suma al seu repartiment el vila-realenc Sergio Caballero.

El palmarés 2020 el tanca Els que callen (Millor Curt en Valencià). Sota la direcció d'Albert Folk, aquests 18 minuts de suspens concentrat que li han valgut ja una preselecció als Goya 2021 al Millor Curtmetratge Documental, aborda la història d'una advocada amb una vida personal complicada que rep l'encàrrec de defensar un dels acusats de l'anomenat Crim del caixer, en el qual tres joves van cremar una dona sense sostre.

Galeria multimèdia

Imatges

Cineculpable 2020_1 Cineculpable 2020
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es