Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

L'Espai Jove recupera l'essència tarongera amb el projecte de disseny Pètals en la nau, de les alumnes de l'EASD

diumenge, 29 de novembre de 2020

"Pètals en la nau", a l'Espai Jove_3

L'Espai Jove de Vila-real ha recuperat la seua essència tarongera, gràcies al projecte de les alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) de València i de Castelló, Pètals en la nau, seleccionat en el marc del conveni anual subscrit amb el consistori per al disseny de mobiliari efímer. L'alcalde, José Benlloch, i la regidora de Joventut, Anna Vicens, han acompanyat les alumnes, professors i empreses col·laboradores en la col·locació de les peces que evoquen flors de taronger, elaborades amb Krion per l'empresa local Robles.

"Un any més, la creativitat i el talent dels joves dissenyadors torna a revertir a Vila-real, gràcies a un conveni del qual estem particularment orgullosos. Aquesta és la segona intervenció a Vila-real dels alumnes de l'EASD, després de la decoració de la façana de la BUC l'any passat, i no podríem estar més satisfets. Una iniciativa que mescla el suport i la formació dels joves en projectes reals, la innovació en l'ús de materials i dissenys per a l'embelliment urbà i l'aposta per l'empresa local, ja que la materialització de les peces es fa a través d'empreses del municipi", valora l'alcalde.

Pètals en la nau és un projecte de Mar Sancho, Sofía Sánchez, Marta Paredes i Elisabeth Carratalá, totes elles alumnes de l'EASD de València. Les alumnes han ideat uns pètals de flor del taronger -en homenatge a l'origen de l'espai com a magatzem de taronges- que queden suspesos des del sostre de l'Espai Jove. Elaborats amb Krion, les flors de taronger incorporen llums en els pistils i poden servir alhora de pantalla per a la projecció de missatges. Les alumnes han estat acompanyades durant la instal·lació de les peces pels professors de l'EASD Carlos Soler, Rafael Pérez, Marina García-Broch i María Melgarejo, a més de Javier Lizandra i José Manuel Robles (Robles Sistemas Expositivos), Ramir Gil (oficina tècnica de Krion, de Porcelanosa Grupo) i Antonio López i Miguel Boso (Batimat).

A més de Pètals en la nau, l'Espai Jove incorporarà en les pròximes setmanes altres elements de la seua essència tarongera. Es tracta, en aquest cas, del projecte Entre tarongers, premiat amb un accèssit en el conveni i ideat per les alumnes Beatriz Pastor, Laila María Lahmami, Tamara Barragán, Maria Giner, Andrea García i Berta Albalat, alumnes de l'EASD. En aquest cas, es tracta d'un projecte de disseny que redecora l'entrada de l'Espai Jove utilitzant materials naturals, palets i fusta per a crear un espai d'expressió a través de superfícies de suro o pissarres.

El projecte forma part del conveni anual que l'Ajuntament va signar el 2019 amb l'EASD de València i Castelló, per al qual es van destinar 12.500 euros. L'acord s'ha renovat per tercera vegada consecutiva enguany.

Galeria multimèdia

Imatges

"Pètals en la nau", a l'Espai Jove_2 "Pètals en la nau", a l'Espai Jove_1 "Pètals en la nau", a l'Espai Jove
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es