Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real desenvoluparÓ una eina tecnol˛gica per a monitorar els hÓbits d'alimentaciˇ de la poblaciˇ

dijous, 3 de desembre de 2020

Reuniˇ amb CEMAS

L'Ajuntament de Vila-real impulsarÓ un innovador projecte pilot per a treballar en la millora dels hÓbits d'alimentaciˇ de la poblaciˇ a travÚs d'una eina tecnol˛gica que permeta controlar la trašabilitat dels productes i ajudar els ve´ns i ve´nes en la presa de decisions de consum. Aquest projecte serÓ possible grÓcies a l'acord de colĚlaboraciˇ amb el Centre Mundial de ValŔncia per a l'Alimentaciˇ Urbana Sostenible (CEMAS).

L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, ha tancat l'acord en una reuniˇ amb Vicente Domingo, director d'aquest centre, que naix de la colĚlaboraciˇ entre la ciutat de ValŔncia i la FAO, agŔncia de les Nacions Unides per a l'alimentaciˇ i l'agricultura, dedicada a l'erradicaciˇ de la fam en el mˇn. La principal funciˇ del CEMAS Ús identificar, classificar, divulgar i afrontar els grans reptes als quals s'enfronten les ciutats i la poblaciˇ en matŔria d'alimentaciˇ i nutriciˇ. En la reuniˇ han participat tambÚ diversos representants del CEMAS aixÝ com el regidor de Congressos i representant en la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030, Diego Vila.

Fruit d'aquesta trobada, s'ha acordat treballar en el desenvolupament d'una eina tecnol˛gica que permeta monitorar els hÓbits d'alimentaciˇ a la ciutat i ajudar tant a la poblaciˇ com a les administracions en la presa de decisions. "Es tracta d'un projecte pilot molt interessant, en la lÝnia de les nostres marques de Ciutat de la CiŔncia i la Innovaciˇ i Ciutat de la Salut i l'Esport, amb el qual podrem aconseguir una soluciˇ tecnol˛gica perquŔ, amb total transparŔncia, la poblaciˇ puga saber quin tipus de productes estÓ consumint i treballar per una alimentaciˇ mÚs sana i sobretot mÚs sostenible", ha detallat l'alcalde.

Un equip d'enginyers s'encarregarÓ de treballar en el disseny i implementaciˇ d'aquesta eina que permetrÓ conÚixer la trašabilitat dels productes, els usos i costums de l'alimentaciˇ dels ve´ns i ve´nes i que implicarÓ tambÚ en el seu desenvolupament productors locals, supermercats, venedors del Mercat Central i dels mercats ambulants, etc.

Benlloch ha subratllat que l'elecciˇ de Vila-real es deu al fet que es tracta d'una ciutat de grandÓria mitjana, amb una economia diversificada, que compta amb productors locals i que pot ser un exemple representatiu per a altres ciutats de grandÓria similar. "Amb aquest projecte farem possible que els ve´ns i ve´nes estiguen mÚs informats sobre el que mengen, la seua procedŔncia i les seues caracterÝstiques, per a aixÝ poder prendre decisions d'alimentaciˇ mÚs sostenible", remarca. Al mateix temps, aquesta eina tecnol˛gica serÓ ˙til per a l'Administraciˇ en la millora de les polÝtiques d'alimentaciˇ a la ciutat.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es