Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

L'ampliació de la xarxa d'edificis esportius fins a 12 instal·lacions duplica els costos de neteja des de 2011

divendres, 4 de desembre de 2020

Nou pavelló Joan Baptista Llorens

L'esforç inversor de l'Ajuntament de Vila-real des de 2011 per multiplicar la xarxa d'espais esportius i garantir una àmplia oferta per a usuaris i clubs ha comportat també un increment en els costos de neteja de les instal·lacions, fins a superar el mig milió d'euros anual. Una quantitat que pràcticament duplica la despesa de fa nou anys quan la ciutat comptava amb menys de la meitat d'edificis esportius i una tercera part de metres quadrats d'instal·lacions en total. "L'aposta que aquest equip de govern ha fet per l'esport, com un element fonamental per a la salut i també com una font d'economia, ha comportat no sols un esforç inversor per a passar de 23.000 a 76.000 metres quadrats d'instal·lacions esportives en nou anys, sinó també un augment de costos de neteja, que pràcticament ha duplicat la quantitat que l'Ajuntament destina a aquesta finalitat", explica el regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo.

Si el 2011 la despesa en neteja de dependències esportives era de 290.000 euros, en aquest 2020, la neteja de les 12 instal·lacions que actualment gestiona el Servei Municipal d'Esports comportarà un cost de 510.000 euros, incloent les acabades d'estrenar del pavelló Joan Baptista Llorens i la piscina d'Aigua-salut. A aquestes se sumen els pavellons Melilla, Sebastián Mora, Fundació Bancaixa i el pavelló del Centre de Tecnificació Esportiva, a més del camp de futbol de Flors, el Trinquet Municipal i el recinte de la Ciutat Esportiva Municipal. També s'inclou en el llistat la piscina Yurema Requena, la piscina del CTE i la del Termet.

"Aquesta xarxa d'espais suposa més del doble d'instal·lacions de les que vam trobar el 2011 quan vam arribar al govern després de quatre legislatures de govern del Partit Popular", recorda Serralvo, "Fa nou anys, abans de l'arribada del govern del canvi a Vila-real i després de 16 anys amb el PP a l'Alcaldia, després d'haver-nos endeutat com mai en la història i amb els impostos en el nivell més alt, l'Ajuntament només comptava amb un camp de futbol municipal, una piscina coberta i tres pavellons", incideix. De fet, l'edil recalca que "quan vam arribar al govern, la piscina del Termet era un forat sense acabar i el Centre de Tecnificació Esportiva era un monstre de 28 milions d'euros tancat i sense cap pla de viabilitat".

"En aquestes dues legislatures, l'impuls a la nostra marca de Ciutat de la Salut i l'Esport ha suposat triplicar els metres quadrats dedicats a l'esport, i convertir-nos en un referent en oferta esportiva, amb un total de 26 instal·lacions, si comptem els espais a l'aire lliure com les zones de gimnasos a l'aire lliure, work out, circuit de running o les pistes a l'aire lliure", detalla el regidor d'Esports. "I tot això ho hem fet sense incrementar el deute municipal i pagant a més prop de 29 milions d'euros per l'urbanisme heretat del PP i mantenint una taxa pel Servei Municipal d'Esports que està entre les més baixes de tota la província", ressalta.

Així mateix, el responsable d'Esports ha recordat que en la situació actual per la pandèmia de la covid-19 el consistori ha incrementat també les tasques de desinfecció de les instal·lacions per a la seua reobertura segura, a través de protocols avalats per la Càtedra de l'Esport de la Universitat Politècnica de València.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es