Inici

Vila-real acollirà una jornada per a explicar la llei d'àrees industrials a grups polítics i representants del sector

diumenge, 6 de desembre de 2020

L'Ajuntament de Vila-real acollirà el pròxim 18 de desembre una sessió informativa sobre la Llei 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'explicar les principals novetats que aquesta legislació introdueix en la gestió dels polígons industrials. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, apunta que la jornada, a la qual es convidarà representants dels grups polítics i del sector industrial de la ciutat, es desenvoluparà a càrrec de responsables de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval), entitat que ha sigut designada per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a exposar i informar sobre els detalls de la llei i la seua aplicació.

"Un dels aspectes més destacats de la nova llei és que introdueix la figura de l'Entitat de Gestió i Modernització (EGM), que les àrees industrials han d'incorporar com un instrument per a millorar el manteniment, modernització i millora dels serveis dels polígons", explica el responsable de l'àrea de Territori. La jornada informativa es durà a terme el pròxim 18 de desembre a la sala de plens de l'Ajuntament i es convidarà a participar-hi un representant per cada grup municipal, així com representants del sector industrial de la ciutat. Després d'aquesta primera sessió informativa, la previsió és realitzar posteriorment un acte més potent per a donar a conéixer la legislació a tota la indústria de Vila-real.

Vila-real compta des de 2018 amb una Oficina Municipal de Reindustrialització que ha fet ja importants passos cap a la modernització dels polígons industrials de la ciutat i que en l'actualitat, segons assenyala Obiol, treballa en la realització d'un inventari del nombre i característiques de les indústries de la ciutat. Així mateix, l'Ajuntament ha aprovat l'estudi de delimitació dels seus parcs industrials, un treball de planificació impulsat i coordinat des de l'Oficina de Reindustrialització Municipal, gràcies al qual la "ciutat estarà més ben posicionada a l'hora d'obtenir noves ajudes per a continuar avançant en la modernització dels polígons". L'edil recorda que "gràcies a aquest treball de delimitació, estem en millors condicions d'obtenir en el futur noves ajudes com les que hem gestionat en els últims anys i que ens han permés invertir al voltant de 2,5 milions d'euros en diferents àrees empresarials de Vila-real".

D'altra banda, el regidor també ha informat que aquest pròxim 11 de desembre a les 16.00 hores la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural de Vila-real serà escenari també d'una jornada de debat, en aquest cas sobre el Pla d'acció territorial de Castelló, sota el títol "Una mirada des de la Plana i Vila-real", per a abordar l'impacte i el desenvolupament de les infraestructures previstes en aquest pla a la comarca i a la ciutat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es