Inici

El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars llueix esplendorós gràcies al cabal continu d'aigua fins a la mar

divendres, 4 de desembre de 2020

El Millars salta el pantanet de Santa Quiteria

Els 14 quilòmetres lineals que conformen el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars presenta des de fa unes setmanes un aspecte admirable gràcies al cabal continu d'aigua que hi ha des de l'eixida de l'embassament del Sitjar a Onda fins a la mar Mediterrània. Aquesta circumstància ocorre des del començament del mes de novembre, amb motiu de l'inici del període de temporals de tardor a la província de Castelló.

A hores d'ara es poden apreciar imatges tan inusuals, però alhora cridaneres, com el salt o el pas de les aigües del Millars per diverses construccions hidràuliques com són botant el pantanet de Santa Quitèria o l'assut de les Reballadores o inundant el pas de la Cossa. De fet, la visió més habitual és contemplar els últims 10 quilòmetres de riu amb un cabal d'aigua intermitent, sense continuïtat fluvial, principalment des de l'assut comunitari d'Almassora fins a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals d'Almassora (EDAR-Almassora), on s'aboquen aigües tractades al llit del riu.

El riu Millars, des d'ací fins a la Mediterrània, torna a ser un riu amb uns cabals mínims d'aigua. Al començament del mes de novembre, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va decidir dur a terme desembassaments tècnics des dels pantans de capçalera del Millars com són Arenós, a la Puebla de Arenoso, i Sitjar a Onda, per a evitar que arribaren al límit de la seua capacitat d'emmagatzematge i com a mesura de prevenció per a fer front al típic episodi de gota freda que es dona durant la tardor a la província de Castelló i que pot provocar fortes avingudes per desembassaments sobrevinguts. A hores d'ara s'estan amollant 4.500 i 4.000 metres cúbics d'aigua per segon des dels embassaments d'Arenós i Sitjar, respectivament.

Galeria multimèdia

Imatges

El Millars salta les Reballadores El Millars salta les Reballadores_1 El Millars, en el pas de la Cossa
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es