Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Els Reis d'Orient recorreran els carrers de Vila-real amb una desfilada de 35 quilòmetres per a saludar els xiquets i xiquetes i arribaran a les llars a través de videotelefonada

dilluns, 7 de desembre de 2020

Presentació dels actes amb motiu de l'arribada dels Reis Mags

Vila-real ho té tot preparat per a l'arribada dels Reis d'Orient, una visita que enguany serà especial i adaptada a les circumstàncies per la pandèmia. Els presidents de Joventut Antoniana, María Casabó i Albert Arrufat, han presentat hui al costat de la regidora de Joventut de Vila-real, Anna Vicens, els actes amb motiu de l'arribada de Ses Majestats d'Orient a Vila-real. Una visita en la qual l'entitat religiosa està treballant des de setembre per a garantir la celebració de tots els actes però amb un format nou adaptat a les mesures per la covid-19 i amb la màxima d'evitar aglomeracions de gent. Vicens ha destacat que "ara més que mai, els xiquets i les xiquetes mereixen que Melcior, Gaspar i Baltasar visiten Vila-real", en relació al comportament exemplar dels més xicotets des de l'inici de la pandèmia.

La principal novetat és que la tradicional Cavalcada de Reis del dia 5 de gener -declarada Festa d'Interés Turístic Provincial des de 2014- se substituirà per una desfilada de quasi 35 quilòmetres pels carrers de la ciutat. Amb tot, uns dies abans els xiquets i les xiquetes que ho desitgen podran depositar la seua carta i, com sempre, farà falta el segell antonià perquè arriben a les mans de Melcior, Gaspar i Baltasar. Així, enguany hi haurà canvi de dia i ubicació. Seran dues jornades, el dilluns 28 i dimarts 29 de desembre, en horari de 9.00 h a 21.00 h a la placeta de la parròquia dels Pares Franciscans on els xicotets o els seus familiars podran depositar la llista de desitjos directament a les bústies. "Per a adaptar-nos als horaris de treball, hi haurà dues jornades de 12 hores ininterrompudes per a poder tirar la carta però no hi haurà patges per a evitar els contactes", ha detallat Arrufat.

La jornada central serà, com sempre, el 5 de gener. Després de l'adoració del xiquet Jesús al convent dels Pares Franciscans i la recepció oficial per part de les autoritats municipals -actes sense públic-, a les 18.00 hores arrancarà la desfilada que portarà la caravana de Ses Majestats per molts dels carrers de la localitat fins a completar un recorregut d'uns 35 quilòmetres fent així que el Tirorí, tirorí siga enguany més viatger que mai i que es cante des de balcons, finestres i terrasses. A més, s'està treballant perquè una part es puga retransmetre per televisió i plataformes digitals. A pesar que la comitiva es farà notar tocant el clàxon, en el web www.joventutantoniana.org es podrà fer el seguiment en viu del recorregut.

Quan acaben de saludar a la ciutadania i davant la impossibilitat d'anar casa per casa a repartir els regals, els Reis han aprés a utilitzar els telèfons intel·ligents per a poder conversar amb els xicotets mitjançant una videotelefonada durant, aproximadament, cinc minuts. Els encàrrecs es podran realitzar en uns dies i fins al 4 de gener en www.videollamadareymago.com. "Serà una visita virtual perquè els xicotets puguen parlar directament amb un rei", ha comentat la presidenta. El matí del 6 de gener Ses Majestats s'acomiadaran amb una ruta en cotxe per la ciutat.

Des de la Regidoria de Joventut s'han creat, per primera vegada, uns cobertors solidaris per a engalanar els balcons aquestes festes. Aquests productes així com les xapes, la palla i garrofes, les casques i avellanes, i el segell antonià es podran adquirir els dies 28 i 29 a la seu de Joventut Antoniana. Els cobertors també estan ja disponibles en Regals la Creu, Panaderia Sant Antoni i Papereria Carmen. Tota la labor i recaptació que s'obtinga de la venda d'aquests productes així com de les videotelefonades es destinarà a l'activitat social de Joventut Antoniana que atén més de 80 famílies en situació de vulnerabilitat. I també per a mantenir aquesta tasca, Joventut Antoniana ha creat una pàgina -soysolidario.es- perquè la gent puga fer els seus donatius a partir d'ara, sobretot per tal que cap xiquet i xiqueta es quede sense regals aquest Nadal.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es