Inici -> Àrees -> Policia Local -> Mediació policial -> Notícies de mediació policial
dilluns, 14 de desembre de 2020
La Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I ha mantingut hui la reunió anual de la Comissió Mixta de Seguiment, segons estableix el conveni de col·laboració entre l'UJI i l'Ajuntament de Vila-real, on s'ha presentat la memòria d'activitats de l'any 2020 i la proposta d'activitats per al pròxim any 2021. A la reunió han estat presents la vicerectora d'Estudis i Docència, Isabel García; la directora de la Càtedra, Andrea Planchadell; la primera tinent d'alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana de Vila-real, Silvia Gómez; el comissari principal cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto; Helena Pérez, tècnica de la Càtedra, i Clara Franch, del Servei de Comunicació i Publicacions de l'UJI.
La vicerectora d'Estudis i Docència, Isabel García, ha destacat que "la Càtedra, a pesar de la difícil situació provocada per la pandèmia de la covid-19, ha sabut adaptar-se amb èxit a les circumstàncies" i ha agraït, en nom de la rectora, "l'esforç realitzat i tota l'activitat que s'ha dut a terme no sols aquest últim any, sinó des de l'inici, amb la qual s'ha contribuït a la millora social". Així mateix, ha agraït a l'Ajuntament de Vila-real la confiança depositada en la Universitat i la seua col·laboració per fer realitat aquest projecte. Per la seua part, la primera tinent d'alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana de Vila-real, Silvia Gómez, ha destacat "el paper clau" que la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de l'UJI ha adquirit com a referència acadèmica en l'aplicació de les tècniques de la mediació en l'àmbit de la seguretat. "Vila-real és una ciutat pionera i referent en mediació policial, amb la primera unitat policial específica d'aquest tipus i l'exportació de la tècnica a cossos de seguretat de tot el món, a través de jornades, cursos i congressos. Amb la Càtedra de Mediació Policial de l'UJI, hem aconseguit consolidar aquest paper i dotar-lo, a més, d'un corpus teòric i metodològic, afavorint l'expansió de la mediació com a fórmula pacífica per a la resolució de conflictes; qüestió en què creiem fermament i per la qual seguirem treballant", ha assenyalat Gómez.
Respecte a les activitats realitzades durant l'any 2020, cal destacar l'organització de diferents accions de formació com ara la cinquena edició del curs de Formació contínua d'iniciació a la mediació policial; la tercera edició del curs d'Expert universitari en mediació policial; o la desena edició del curs intensiu de Mediació policial. Altres de les accions destacables de l'any han sigut el lliurament del I Premi al Millor Treball Final de Grau en aquesta temàtica; l'elaboració d'una guia bàsica de la pràctica de la mediació adreçada als cossos de Policia Local; la recaptació de dades per part de l'Observatori de Mediació Policial; la participació en la III Setmana de la Mediació a la Comunitat Valenciana, o la constitució de la comissió organitzadora del IV Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, que tindrà lloc el 2021.
Pel que fa a l'any 2021, la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de l'UJI té prevista la publicació de la Guia bàsica de la pràctica de la mediació policial, la publicació del Mapa de la mediació policial de la Comunitat Valenciana, i l'elaboració d'un informe sobre la formació en mediació dels cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana. També es mantindrà el seu objectiu de desenvolupar activitats de formació, promoció i divulgació de mètodes de gestió de conflictes i de la convivència amb la realització de diferents cursos, la convocatòria del II Premi al Millor Projecte Final de Grau relacionat amb la mediació policial, així com la realització d'una activitat divulgativa en col·laboració amb la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de l'UJI.
Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es