Inici

La Fundació de Sant Pasqual encara 2021 per a continuar avançant en la consolidació de l'entorn i la promoció de la figura del patró de Vila-real

tornar Imprimir

divendres, 18 de desembre de 2020

Sala de premsa, Turisme, Ajuntament

Reunió de la Fundació de Sant Pasqual_5

La Fundació de Sant Pasqual encara 2021 per a continuar avançant en la consolidació de l'entorn i la promoció de la figura del patró de Vila-real

L'alcalde de Vila-real i president de la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, José Benlloch, ha presidit aquest matí el Patronat de la Fundació, que ha comptat amb la participació del president de la Diputació, José Martí. Entre altres qüestions, el Patronat ha aprovat el pla d'actuació de l'any 2021, que se centrarà en els programes de visites guiades, amb la integració de la sala de recepció, rehabilitada recentment, en el conjunt i a continuar avançant en la consolidació i adequació de l'entorn. Per a això, la Fundació comptarà amb un pressupost de 30.000 euros.

"Malgrat la situació per la pandèmia de la covid-19, podem dir que, el 2020, la Fundació de Sant Pasqual ha complit els seus objectius. Tenim molts projectes i idees en marxa per a continuar promovent el coneixement i l'estima de la figura de sant Pasqual a tot el món", valora Benlloch, que ha volgut agrair als membres del Patronat -Fundació Caixa Rural Vila-real, l'Associació Amics del Pouet del Sant, el bisbat, les mares clarisses i la Diputació-, així com a la Fundació José Gómez Mata, el seu compromís amb l'entitat. "Entre tots, hem fet passos importants en els últims anys per a posar en rellevància la figura de sant Pasqual, sens dubte un dels principals recursos patrimonials, espirituals i culturals de Vila-real i la província", assenyala Benlloch, que ha incidit en el paper de l'entitat per a consolidar la basílica i el seu entorn com una oportunitat per a la ciutat i una referència en l'àmbit del turisme religiós. Entre altres qüestions, l'alcalde ha destacat l'adequació del centre de recepció de visitants, finançat per la Diputació, o les inversions de més de 300.000 euros per a la millora de l'entorn, amb actuacions com les portes exteriors o el nàrtex.

El president de la Diputació, José Martí, ha tornat a transmetre als membres del Patronat "el nostre absolut suport als projectes centrats en posar en relleu la basílica, que és un dels grans símbols de Vila-real i de la província". Martí, en aquesta línia, ha avalat el pla d'actuació per a 2021, "que ens han de servir per a assentar el potencial religiós, turístic i cultural del temple i del seu entorn".

Per al pròxim exercici, la Fundació comptarà amb una aportació de 15.000 euros de l'Ajuntament de Vila-real. La Diputació, per part seua, destinarà altres 10.000 euros als objectius de l'entitat el 2021.

Els membres del Patronat han visitat, a més, els naixements que s'exposen durant aquestes dates nadalenques en diferents estances del convent i basílica de Sant Pasqual i que han sigut elaborats per Ricardo Carbó, Ramón Bellmunt i Manuel Ventura.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de la Fundació de Sant Pasqual_3 Reunió de la Fundació de Sant Pasqual_2 Reunió de la Fundació de Sant Pasqual_4
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es