Inici

Vila-real reforça el seu lideratge industrial amb l'aposta per la modernització de polígons a través d'entitats de gestió

dissabte, 19 de desembre de 2020

Jornada sobre modernització de polígons en col·laboració amb l'Ivace i Fepeval

L'Ajuntament de Vila-real fa nous passos per a progressar en la modernització de polígons i reforçar el lideratge industrial del municipi. En aquesta ocasió, la Regidoria de Territori, en el marc del Pla de reindustrialització, ha celebrat una jornada sobre gestió i modernització d'àrees industrials, amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) i la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval). En la jornada, que ha tingut lloc a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), s'ha donat a conéixer la Llei 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'explicar les principals novetats que aquesta legislació introdueix en la gestió dels polígons industrials i entre les quals destaca la figura de les entitats de gestió i modernització. En la trobada han participat representants dels grups municipals, empresaris, tècnics industrials, representants del Col·legi d'Enginyers Industrials i tècnics locals.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha subratllat el lideratge de la indústria de Vila-real, especialment en el sector ceràmic, en englobar en el seu terme municipal els tres primers grups ceràmics d'Espanya i d'Europa. "A Vila-real li interessa ser referent mundial de la indústria ceràmica, i des de l'equip de govern apostem de manera prioritària per aquesta indústria d'alt valor afegit, respectuosa i sostenible en relació amb el medi ambient". El regidor també ha destacat que "el Pla de reindustrialització està donant els seus fruits en noves inversions i avanços en competitivitat industrial, i aquestes jornades en són un avanç més". Com a exemple de la posició líder del sector industrial de Vila-real, i del ceràmic en particular, Obiol ha ressaltat que la indústria significa el 30% dels llocs de treball directes. En el municipi hi ha 8 milions de metres quadrats de sòl urbà industrial i 718 referències cadastrals d'ús principal industrial, la qual cosa suposa un valor cadastral de 545 milions d'euros, un import d'IBI de 3,5 milions, això és aproximadament el 16% de l'IBI urbà.

En la jornada s'han detallat les característiques de les entitats de gestió i modernització (EGM), que són un dels aspectes més destacats de la nova llei. Tal com ha explicat Obiol, "les EGM són una figura que les àrees industrials han d'incorporar com un instrument per a millorar el manteniment, modernització i millora dels serveis dels polígons", explica el responsable de l'àrea de Territori. "Es tracta d'un instrument similar a la figura dels gestors de comunitats de veïns, aplicada en aquest cas als polígons industrials, per a millorar els seus factors de producció i d'entorn", detalla el regidor, que afig que "aquestes EGM es basen en convenis que subscriurien l'Ajuntament i elles mateixes". Actualment, hi ha a penes una dotzena d'EGM a tot el territori valencià.

Com a ponents han participat en la jornada Elena Álamo, gerent del polígon industrial L'Andana de Paterna; Asun Rosselló, gerent del polígon de Rafelbunyol, i Manuela Pedraza, gerent del Parc Tecnològic de Paterna. Així mateix, també hi ha intervingut la directora general d'Internacionalització de la Generalitat Valenciana, María Dolores Parra, que ha destacat el paper de l'Ivace com a entitat de suport als polígons mitjaçant subvencions i ajudes.

Vila-real compta des de 2018 amb una Oficina Municipal de Reindustrialització que ha fet ja importants passos cap a la modernització dels polígons industrials de la ciutat i que en l'actualitat, segons assenyala Obiol, treballa en la realització d'un inventari del nombre i característiques de les indústries de la ciutat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es