Inici -> └rees -> Policia Local -> NotÝcies de la policia

Vila-real intensificarÓ la vigilÓncia en els masets i demana a la ciutadania responsabilitat en el compliment de les restriccions en reunions familiars i socials per la covid-19

dimecres, 23 de desembre de 2020

Junta Local de Seguretat_7

Vila-real ha celebrat hui una Junta Local de Seguretat en la qual s'ha coordinat el dispositiu de vigilÓncia que durant aquest Nadal estarÓ operatiu per a garantir el compliment de les restriccions en activitats i reunions familiars o socials a causa de la covid-19. En la Junta, presidida per la subdelegada del Govern a Castellˇ, Soledad Ten, i l'alcalde de la ciutat, JosÚ Benlloch, s'ha acordat reforšar de manera especial els controls en les zones d'habitatges unifamiliars a´llats, conegudes com masets, per a dissuadir de la possible celebraciˇ de reunions familiars o socials que incomplisquen les limitacions en el nombre de participants imposades per la Generalitat Valenciana.

En la trobada han participat tambÚ la primera tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Silvia Gˇmez, el comissari principal cap de la Policia Local, JosÚ Ramˇn Nieto, i responsables del Cos Nacional de Policia, la Policia Auton˛mica i la GuÓrdia Civil. Gˇmez ha explicat que, entre els acords adoptats, estÓ tambÚ una vigilÓncia en locals comercials i hostalers per a assegurar el compliment d'aforaments, horaris i altres mesures de prevenciˇ per a frenar l'avanš de la pandŔmia. De la mateixa manera, tambÚ hi haurÓ operatius especÝfics per a aquells actes que es realitzen en la via p˙blica, com les activitats de dinamitzaciˇ organitzades per l'Ajuntament amb motiu de la Fira de Nadal, "en les quals s'incidirÓ en el respecte de tots els protocols establits, com l'˙s de gel hidroalcoh˛lic i mÓscares, i s'actuarÓ per a evitar aglomeracions". De la mateixa manera, es controlarÓ tambÚ el recorregut que realitzaran els Reis d'Orient per la ciutat la vesprada del 5 de gener per a instar a la ciutadania a veure'ls des de les seues finestres o balcons i en cas d'haver de fer-ho des del carrer, sempre mantenint les distÓncies de seguretat.

Gˇmez ha instat la ciutadania a "actuar amb responsabilitat" durant aquests dies festius, "pensant que complint les normes estem protegint la salut de totes i tots". AixÝ mateix, tambÚ ha demanat la colĚlaboraciˇ ciutadana perquŔ "si alguna persona detecta un incompliment de la normativa, no dubte a alertar a les forces i cossos de seguretat perquŔ actuen de manera immediata".

Des de divendres passat, quan en coordinaciˇ amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut P˙blica i desprÚs de l'enduriment de les restriccions anunciat per la Generalitat, es va decidir suspendre totes les activitats programades per l'Ajuntament durant el Nadal previstes en espais tancats o aquelles que, organitzades en espais oberts, puguen donar lloc a aglomeracions i dificultats de control d'aforament i de compliment dels protocols, "ja es va activar la coordinaciˇ tŔcnica entre els cossos policials per a un major control del compliment de les mesures tant locals com auton˛miques". En la reuniˇ d'aquest matÝ s'ha tancat la planificaciˇ per a les pr˛ximes setmanes.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es