Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real arranca el tercer conveni amb l'EASD per a la millora de l'espai urbà amb solucions innovadores amb el projecte Miratge

dissabte, 26 de desembre de 2020

Reunió d'avaluació dels projectes de l'EASD

El disseny i la creativitat tornaran a donar-se la mà amb el paisatge urbà vila-realenc, a través de la tercera edició del conveni que l'Ajuntament de Vila-real manté amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) de València i Castelló. En aquesta ocasió, el projecte seleccionat per a la seua materialització en l'entorn urbà de Vila-real és Miratge, una proposta basada en el miratge i la curiositat que aquest recrea en qualsevol espai obert, creada pels alumnes Nahuel Cócaro, Carmen Martínez i Alessandra Rossi.

El Jurat de valoració del certamen es va reunir telemàticament la setmana passada per a analitzar els 10 projectes finalistes presentats per l'alumnat, després del taller i visita a Vila-real del passat mes d'octubre. En la reunió, va participar el regidor de Turisme, Diego A. Vila; la directora de l'EASD de València, Rosa Esteban; i els professors Carlos Soler, María Melgarejo, Sergio Ferrero i Laura Pons; el director de l'EASD de Castelló, Miguel Monar, i la professora Marina García Broch. També han format part del Jurat Javier Lizandra, de Robles Sistemas Expositivos SL; Ramir Gil, de Krion Grupo Porcelanosa; Javier Mira, de l'Institut de Tecnologia Ceràmica; a més de l'expert en disseny paramètric Salva Serrano. A més de Miratge, el Jurat de valoració ha destacat també amb un segon lloc el projecte Azart, dels alumnes Diana Diez, Miguel Mataix, Alexandra Danilova i Evgeniya Velodina; i, en tercer lloc, Trossets amb història, de Yaiza María Pérez, Andrea Blasco i Vanessa Berardi.

El conveni es tradueix en una aportació de 12.500 euros per part de l'Ajuntament per a la realització d'aquests tallers anuals, dels quals han sorgit ja projectes de disseny i art efímer en edificis municipals com la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) i l'Espai Jove, que recentment ha instal·lat les peces dissenyades pels estudiants i que retornen l'edifici al seu passat com a magatzem de taronges utilitzant materials innovadors com el krion i uns altres més tradicionals com la fusta o el suro. En el nou conveni, una de les característiques comunes dels projectes presentats ha sigut l'ús de ceràmica com a material protagonista en el disseny de mobiliari urbà efímer.

El regidor de Turisme, representant del consistori en el Jurat valorador, ha destacat la qualitat dels projectes presentats pels alumnes, la seua versatilitat i caràcter innovador. "Un any més, l'alumnat de l'EASD ha demostrat tot el seu potencial i el seu talent, dissenyant elements innovadors que ens continuaran ajudant en la millora i embelliment de la nostra ciutat", valora Vila. "Aquest conveni amb l'EASD", agrega l'alcalde, José Benlloch, "és una de les iniciatives de les quals més orgullosos ens sentim, perquè ens permet ajudar els joves talents, amb propostes avantguardistes i innovadores, i revertir tot aquest potencial en benefici de la ciutat". Aquest acord anual s'emmarca en l'aposta de Vila-real com a Ciutat Educadora i com a Ciutat de la Ciència i la Innovació.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es