Inici -> └rees -> Agricultura -> NotÝcies d'agricultura

L'Ajuntament aportarÓ 20.000 euros a l'insectari de la Cooperativa Cat˛lica AgrÓria per a promoure el control sostenible de plagues agrÝcoles

diumenge, 27 de desembre de 2020

Visita a l'insectari de la Cooperativa

L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, i el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transiciˇ Ecol˛gica, EnergŔtica i Medi Ambient, JosÚ Ramˇn Ventura Chalmeta, han visitat aquesta setmana les instalĚlacions de l'insectari impulsat per la Cooperativa Cat˛lica AgrÓria per a promoure el control sostenible de les plagues agrÝcoles, com el cotonet, en l'agricultura local. L'Ajuntament de Vila-real colĚlabora en aquest projecte amb un conveni de 20.000 euros, incl˛s en els pressupostos de l'any 2021. En la visita, Benlloch i Chalmeta han estat acompanyats del president de la Cooperativa, Juan JosÚ Ortells, i la tŔcnica de l'entitat Vanesa Bonet.

"L'insectari de la Cooperativa Cat˛lica AgrÓria Ús un projecte en el qual hem posat moltes ilĚlusions. Una iniciativa sostenible, pionera i innovadora al servei d'un sector tan nostre com l'agricultura, que tan malament ho ha passat en els ˙ltims anys. L'Ajuntament de Vila-real no podia deixar de colĚlaborar amb una iniciativa tan interessant i beneficiosa per a un dels nostres principals sectors econ˛mics, que demostra novament la capacitat i l'empenyiment d'una de les nostres entitats mÚs longeves, la Cooperativa, que precisament l'any passat complia el primer segle d'hist˛ria", valora l'alcalde de la ciutat.

El projecte consisteix en la cria de dos tipus d'insectes (Cryptolaemus montrouzieri i Anagyrus aberiae) considerats enemics naturals de determinades plagues, de manera que permeten combatre de la manera mÚs natural possible l'apariciˇ de noves plagues que afecten els cultius, especialment els citrÝcoles, com el cotonet de Sud-Ófrica. La previsiˇ de cria Ús de 500.000 individus de Cryptolaemus montrouzieri i 1,5 milions en el cas dels Anagyrus aberiae. La solta es realitzaria entre els mesos de maig a setembre, quan no Ús habitual trobar aquestes espŔcies depredadores en el camp.

D'aquesta manera, l'insectari posarÓ a la disposiciˇ dels agricultors de la localitat una alternativa ecol˛gica a l'hora de combatre aquestes plagues de forma mÚs sostenible i respectuosa amb el medi ambient, amb productes lliures de pesticides, tal com demanda el mercat europeu. "Iniciatives com aquesta de la Cooperativa Cat˛lica AgrÓria sˇn la clau del futur de l'agricultura; per aix˛, el pressupost de l'any que ve, malgrat les greus dificultats econ˛miques que travessa l'Ajuntament, contemplarÓ un conveni de 20.000 euros per a colĚlaborar amb la Cooperativa en aquest projecte, que estem segurs serÓ molt beneficiˇs per als nostres agricultors", conclou Benlloch.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es