Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

El programa d'itineraris d'inserció amplia les oportunitats laborals de 80 persones en risc d'exclusió

divendres, 1 de gener de 2021

Cursos formatius del programa d'itineraris d'inserció sociolaboral per a col·lectius vulnerables

La quarta edició del programa d'itineraris d'inserció sociolaboral arriba a la seua fi després d'haver ampliat la formació i oportunitats d'ocupació d'un total de 80 persones de col·lectius vulnerables i en risc d'exclusió social. Aquesta iniciativa, desenvolupada per la Regidoria de Serveis Socials, està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha subratllat la importància d'aquests programes per a oferir un "itinerari personalitzat a cadascun dels participants amb sessions presencials i formatives, a través d'accions d'orientació amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat, desenvolupant habilitats i competències personals i professionals". L'edil ha recordat el compromís de l'equip de govern de treballar per la inclusió de les persones en situació de vulnerabilitat. En aquest cas, el 69% de les persones ateses són dones, col·lectiu diana del projecte, amb baixa qualificació. El 50% d'elles té edats compreses entre els 35 i els 55 anys i un 56% pertany al col·lectiu d'immigrants i minories ètniques.

Segons les dades facilitades per la Regidoria de Serveis Socials, un 79% dels participants ha finalitzat l'itinerari de manera satisfactòria i un 6% han causat baixa del seu itinerari per haver obtingut treball. Un 9% no ha pogut concloure les intervencions programades a causa de confinaments derivats de la pandèmia. Les diferents accions del programa s'han realitzat en el centre María de Luna de la mà d'un equip de tres tècniques contractades per l'Ajuntament, amb llarga trajectòria en l'àmbit de l'orientació professional.

Respecte als cursos que s'han desenvolupat, destaquen els d'Alfabetització informàtica i Certificat digital per a la inserció sociolaboral, que han permés millorar les competències digitals, tan importants en el moment actual. També s'ha realitzat el taller Recursos locals per a l'ocupació i la formació amb un col·lectiu de dones àrabs, amb la finalitat d'acostar-les a les diferents entitats que, en l'àmbit local, ofereixen oportunitats per a la inclusió i millora de l'ocupació i la formació. Totes aquestes accions i formacions s'han desenvolupat tenint en compte les mesures sanitàries establides pels protocols de prevenció davant la covid-19.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es