Inici -> Àrees -> Serveis Públics -> Notícies

Serveis Públics licita una nova inversió per a adequar camins de la partida Madrigal per 126.000 euros

tornar Imprimir

dilluns, 4 de gener de 2021

Sala de premsa, Serveis públics

Una actuació de millora de camins rurals

Serveis Públics licita una nova inversió per a adequar camins de la partida Madrigal per 126.000 euros

L'Ajuntament de Vila-real segueix avant amb el Pla de millora de camins rurals i en aquesta ocasió ha licitat una inversió per a actuar en les diferents vies de la partida Madrigal que presenten una problemàtica per deterioració. La Regidoria de Serveis Públics donarà resposta a aquesta situació amb un projecte valorat en 126.000 euros per a la posada a punt dels camins: camí Vell de Vila-real a Onda, Cuquello, Molí de Llop i travessia del Cuquello. "Tal com ens vam comprometre amb els representants del Consell Agrari Local, estem fent el màxim esforç, malgrat la complicada situació econòmica de l'Ajuntament, per a completar durant aquesta legislatura la remodelació de tota la xarxa de camins rurals, formada per 150 quilòmetres de vies", recorda el regidor responsable de Serveis Públics, Francisco Valverde. "En aquest cas, es tracta de vials que requereixen una solució com més prompte millor perquè presenten una greu deterioració en algunes zones", remarca l'edil.

El projecte que licita ara el consistori afecta diversos trams situats en la zona oest del terme municipal, prop de la CV-20, i que en alguns casos, com el camí Vell de Vila-real a Onda o el camí Molí de Llop, suporten una important densitat de trànsit cap a la zona industrial de l'entorn de la CV-20, incloent el pas de camions. Així mateix, en el cas del camí Cuquello i la travessia del Cuquello es troben en una zona agrícola però amb molta presència d'habitatges unifamiliars, masets, per la qual cosa també registren una considerable circulació de vehicles.

Segons consta en la memòria del projecte d'actuació, els objectius de la reparació que durà a terme l'Ajuntament seran "augmentar la durabilitat del ferm dels camins; evitar la continuació de la deterioració superficial en algunes zones dels camins que ja s'han reparat de forma localitzada anteriorment; sanar el ferm que presenta inicis de deterioració estructural en la major part dels trams, reparar prèviament els sots existents; garantir la seguretat de les persones usuàries a l'hora de conduir pels camins i millorar l'aspecte estètic dels camins i fer més còmode i agradable el trànsit per aquests". El projecte es licita per un import total de 126.000 euros, IVA inclòs, i el termini d'execució de les obres és de dos mesos.

Aquesta inversió s'uneix a les actuacions executades en els últims mesos en diferents trams de vies rurals com els camins Assagador o Fornets. A més, cal recordar que el consistori compta des del passat octubre amb un nou contracte de manteniment de calçades de vies urbanes i rurals que permet donar resposta de manera més àgil a les incidències que es detecten en la trama viària del terme municipal per a garantir la posada a punt i la correcta conservació d'aquesta. Amb un import anual de 435.500 euros, el contracte, que tindrà una duració de dos anys, suposarà una inversió de prop d'un milió d'euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es