Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real deriva per primera vegada personal del programa d'inserció laboral de persones amb diversitat funcional a entitats socials de la ciutat

dijous, 7 de gener de 2021

Formació dels participants en el programa d'inserció laboral de persones amb diversitat funcional

Els 13 beneficiaris del programa d'inserció sociolaboral per a persones amb diversitat funcional que impulsa l'Ajuntament de Vila-real al costat de la Fundació Caixa Rural s'han incorporat ja als seus llocs de treball i per primera vegada en aquesta segona edició s'ha derivat també personal a entitats socials de la ciutat. Així ho ha explicat el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, que ha detallat que dos dels participants desenvoluparan tasques en la Creu Roja mentre que una altra persona ha sigut derivada a l'Associació Acudim com "una manera de col·laborar per a suplir les necessitats de personal que tenen aquestes entitats i al mateix temps ajudar a la inserció d'aquestes persones amb capacitats especials, potenciant les seues habilitats i formació per al seu desenvolupament personal i laboral".

Escorihuela recorda que en aquesta segona convocatòria del programa també s'ha ampliat de 9 a 13 els beneficiaris, tots ells persones amb una discapacitat reconeguda superior al 33%. Sis dels participants han sigut adscrits a diferents departaments i espais municipals: Serveis Públics, ordenances, Cementeri, Casa dels Mundina, Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner i Museu de la Ciutat Casa de Polo. Realitzaran funcions d'ordenança i personal auxiliar en aquestes dependències. D'altra banda, quatre persones desenvoluparan el seu treball en la Fundació Caixa Rural Vila-real. El programa tindrà una duració de 8 mesos i els usuaris treballaran mitja jornada amb un salari de 500 euros mensuals. Els beneficiaris van rebre una formació prèvia a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) abans d'incorporar-se als seus llocs.

L'edil de Serveis Socials remarca que "en la seua primera edició, aquest programa va resultar una experiència molt positiva tant per a les persones beneficiàries com per a l'Ajuntament, per la gran labor que van realitzar, de manera que hem apostat per reeditar l'experiència, de la mà de la Fundació Caixa Rural, per a continuar oferint una oportunitat laboral a persones amb diversitat funcional i treballar per la seua plena inserció en la societat". El programa s'emmarca en el conveni anual entre l'Ajuntament i l'Associació XiCaEs, dependent de la Fundació Caixa Rural, per a l'atenció i inserció de persones amb capacitats especials, dotat amb 30.000 euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es