Inici -> Àrees

Vila-real tanca 2020 amb prop de tres milions d'euros destinats a la societat en ajudes i convenis a entitats

tornar Imprimir

dissabte, 9 de gener de 2021

Sala de premsa

Vila-real tanca 2020 amb prop de tres milions d'euros destinats a la societat en ajudes i convenis a entitats

L'aliança amb la societat és, en els últims anys, un dels principals eixos estratègics del govern liderat per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch. Una aposta que, al llarg de l'any 2020, i malgrat les dificultats econòmiques i la situació de pandèmia per la covid-19, s'ha vist reflectida en la transferència a la societat de prop de tres milions d'euros a través d'ajudes directes, subvencions i convenis amb entitats.

"En un any particularment difícil com el que hem viscut, la nostra aposta d'aliança amb la societat s'ha demostrat com un model necessari i eficaç, que afavoreix l'acció ciutadana i és també adaptable a unes circumstàncies tan extraordinàries com les que ens ha portat la covid-19", detalla el tinent d'alcalde i president de la Comissió Informativa d'Hisenda, Xus Madrigal. En concret, l'exercici s'ha tancat amb un total de 2.844.265,90 euros en obligacions reconegudes en els capítols corresponents a convenis, subvencions i ajudes. Aquesta quantitat es tradueix en transferències directes a 60 entitats de tot tipus, a més d'una altra classe d'ajudes com els 353.333 euros de les ajudes socials a famílies, beques o subvencions.

Les circumstàncies de la pandèmia per la covid-19 han motivat, a més, importants moviments en el capítol 4 del Pressupost municipal, adaptant-se, d'aquesta manera, a les necessitats de la ciutadania. "A les entitats socials, sense les quals la lluita contra la covid-19 no seria possible, els hem injectat 100.000 euros extra, que se sumen als seus convenis habituals", detalla Madrigal. D'aquesta manera, Joventut Antoniana ha arribat enguany als 20.000 euros per la seua labor social (7.000 més); Cáritas ha sumat 9.000 fins a assolir els 30.000 euros; Sant Vicent de Paül ha comptat amb 10.000 euros (un reforç de 4.000 euros més); i Creu Roja Vila-real ha vist incrementada la seua dotació en 80.000 euros, fins a arribar als 220.000. També s'ha suplementat en 100.000 euros la dotació de la Fundació Caixa Rural Vila-real, per a finançar projectes de recuperació postcovid i renaixement de la ciutat en col·laboració amb l'Ajuntament.

"Tampoc podem oblidar totes les entitats que han renunciat a tot o part dels seus convenis, a les quals agraïm enormement el seu esforç i solidaritat per a ajudar-nos a fer front a les conseqüències de la pandèmia, destinant les quantitats que tenien reconegudes a la lluita contra la covid-19", apunta Madrigal. En conjunt, la renúncia d'entitats locals als seus acords amb el consistori s'ha traduït en 97.000 euros. El tinent d'alcalde ha volgut traslladar de nou l'agraïment del consistori a les entitats -Comissió de Penyes, EDC Natura, l'Associació Cultural Flamenca Andalusa, la Junta Central de Setmana Santa, Sos Manada i l'Associació Andrea Carballo Claramonte- per la seua deferència en les circumstàncies de pandèmia.

"Per a l'equip de govern de Vila-real, l'aliança amb la societat és un eix prioritari indiscutible. Enfront dels a penes 700.000 euros que destinava el Partit Popular a aquesta partida, des de l'any 2011 hem incrementat gradualment la injecció econòmica a les nostres entitats socials, culturals i econòmiques fins a multiplicar per més de quatre la dotació fins i tot en un any tan complicat com el passat exercici. Estem orgullosos de les nostres associacions, del treball que realitzen, cadascuna en el seu àmbit, ajudant-nos cada dia a construir una Vila-real més solidària, més justa, innovadora i avançada, sense deixar a ningú arrere", conclou Madrigal.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es