Inici -> Àrees

L'Ajuntament de Vila-real genera 156 llocs de treball a través de plans d'ocupació per valor de 2,1 milions el 2020

tornar Imprimir

divendres, 8 de gener de 2021

Economia, Sala de premsa

Participants del programa Avalem Joves

L'Ajuntament de Vila-real genera 156 llocs de treball a través de plans d'ocupació per valor de 2,1 milions el 2020

L'Ajuntament de Vila-real ha generat durant aquest 2020 que acaba de finalitzar un total de 156 contractacions a través dels diferents programes d'ocupació impulsats per la Regidoria d'Economia, amb una inversió que supera els 2,1 milions d'euros gràcies a l'obtenció de subvencions d'altres administracions com la Generalitat Valenciana, el Govern i la Diputació de Castelló. El balanç de plans d'ocupació gestionats per Economia "és una clara mostra que aquest equip de govern continua generant oportunitats, dins de les limitacions econòmiques que té aquest Ajuntament, per l'elevat deute que arrosseguem de l'anterior govern del PP i el llast de l'urbanisme que ens continua impactant", remarca el regidor delegat de l'àrea, Xus Madrigal.

L'any 2020 que acaba de finalitzar s'han desenvolupat i activat un total d'11 convocatòries dels programes d'ocupació d'AEDL, Emcorp, Empuju, Emcuju, Inem Agrari, Taller d'Ocupació, ECOVID i el Pla d'ocupació de la Diputació de Castelló. En total, 156 persones desocupades que han tingut accés a una oportunitat laboral a través d'aquestes iniciatives d'ocupació dirigides a diferents perfils com ara joves, parats de llarga duració, majors de 30 anys que han perdut la seua ocupació a causa de la crisi per la covid-19, aturats del sector agrícola o majors de 45 anys, entre altres.

La inversió total en els diferents programes que s'han dut a terme el 2020 o que s'han iniciat en aquest últim any suma un total de 2.158.604 euros, dels quals el 90% han sigut subvencionats per altres administracions, mentre que el consistori ha aportat el 10% restant del pressupost. "Gràcies a la gestió dels tècnics de l'àrea d'Economia hem obtingut una important injecció econòmica per a poder desenvolupar aquests plans d'ocupació malgrat la complicada situació financera del consistori", destaca Madrigal, qui recorda que "a diferència del que ocorria quan governava el Partit Popular, ara, els governs socialistes de la Generalitat, la Diputació i el Govern central van de la mà al costat d'aquest Ajuntament en la lluita contra l'atur i la creació d'oportunitats laborals".

En aquest sentit, el regidor recorda que en els últims quatre anys la gestió de plans d'ocupació realitzada per l'Ajuntament de Vila-real ha suposat una inversió de 8,5 milions d'euros i ha beneficiat 833 persones en situació de desocupació. "Estem davant un balanç històric en programes d'ocupació gestionats i obtinguts per aquest equip de govern que han ajudat al fet que Vila-real s'haja situat en els últims anys entre les ciutats de la Comunitat Valenciana majors de 40.000 habitants amb menor taxa d'atur", recalca Xus Madrigal.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es