Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

El Servei Municipal de Biblioteques millora la seua oferta en línia amb un nou web i la renovació de continguts digitals

diumenge, 10 de gener de 2021

El Servei Municipal de Biblioteques de Vila-real ha renovat el seu web https://www.bibliotecaspublicas.es/vila-real, a través de l'eina proporcionada per la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri de Cultura. A més de garantir criteris d'accessibilitat al contingut digital, el nou disseny permet una navegació còmoda, segura i intuïtiva i està especialment pensat per a la visualització en tot tipus de dispositius.

La nova pàgina manté seccions bàsiques com la informació sobre localització i horaris, l'accés al catàleg o la descàrrega de les publicacions de les quatre biblioteques (guies de lectura, efemèrides, butlletins de novetats, etc.). Però el Servei de Biblioteques ha aprofitat també aquest procés per a la incorporació de noves utilitats que faciliten l'accés al servei dels usuaris. Per exemple, a través d'un formulari específic, els ciutadans de Vila-real poden sol·licitar de manera telemàtica el seu carnet de lector, sense necessitat de presentar-se en un dels quatre centres. Un altre formulari permet sol·licitar la renovació de la contrasenya amb la qual els lectors poden realitzar diversos tràmits en línia, des de renovar els seus préstecs fins a accedir a eBiblio, la plataforma de préstec de llibres electrònics.

La presència en internet del Servei Municipal de Biblioteques de Vila-real es remunta a l'any 2007, amb la creació de la seua pàgina web a través de la primera plataforma gestionada pel Ministeri de Cultura. Des de llavors, la «cinquena biblioteca» de Vila-real, la digital, s'ha consolidat amb un variat ventall de propostes en el web: Revista digital, Dossiers vila-realencs, Llibres de Vila-real -que renoven també el seu disseny- o Gargots vila-realencs, un nou format audiovisual en Youtube sobre notícies i fets locals tal com van aparéixer en la premsa històrica. A més, les Biblioteques de Vila-real tenen també presència en les principals xarxes socials.

El 2019, la pàgina web i els seus blogs associats van rebre 64.190 visites.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es