Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Vila-real commemora la Crema de 1706 amb les restriccions de la covid-19

tornar Imprimir

diumenge, 10 de gener de 2021

Tradicions, Sala de premsa, Normalització Lingüística

Commemoració de la Crema de Vila-real_7

Vila-real commemora la Crema de 1706 amb les restriccions de la covid-19

A pesar de les inclemències del temps i de les limitacions imposades per la pandèmia, ahir dissabte, als peus de la torre Motxa, es va commemorar un any més el fet històric del 12 de gener de 1706, marcat en la pell del poble de Vila-real per l'assalt de la ciutat a mans de les tropes borbòniques de Felip V, en el marc de la Guerra de Successió. Les associacions organitzadores de l'acte, AC Socarrats i Acció Cultural del País Valencià, han decidit no interrompre l'acte que reivindica la memòria d'una fita tràgica, que va significar la mort d'una part important de la població.

Com a conseqüència de les mesures restrictives de seguretat sanitària per la covid-19, l'acte es va fer de manera simbòlica, sense l'acompanyament habitual de la gent del poble i sense recorregut pels carrers. Els representants d'ambdós col·lectius cívics i de les autoritats municipals van fer ofrena de llorer al monument més emblemàtic de l'antiga muralla de la vila, la torre Motxa, i van deixar testimoni de la importància històrica de la desfeta, que rememoren cada any com un dels esdeveniments més transcendents des de la fundació de la ciutat.

L'organització va comptar amb el suport de la Regidoria de Tradicions, Relacions Institucionals i Normalització Lingüística; la regidora responsable, Noelia Samblás, i el regidor Jesús Madrigal van dipositar una de les ofrenes. També van fer acte de presència les regidores Balma Llansola, Maria Fajardo i el regidor Santi Cortells.

Galeria multimèdia

Imatges

Commemoració de la Crema de Vila-real_6 Commemoració de la Crema de Vila-real_5
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es