Inici -> Àrees

Benlloch participa en l'actualització post-covid de l'estratègia d'innovació autonòmica RIS3-CV, clau per a l'obtenció de fons europeus

tornar Imprimir

dimecres, 13 de gener de 2021

Sala de premsa, Ajuntament, Innovació

Reunió del comité de direcció de l'estratègia RIS3 de la Comunitat Valenciana

Benlloch participa en l'actualització post-covid de l'estratègia d'innovació autonòmica RIS3-CV, clau per a l'obtenció de fons europeus

L'alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, ha participat aquest matí en la reunió del Comité de Direcció de RIS3-CV (Estratègia d'Especialització Intel·ligent en Investigació i Innovació, en les seues sigles en anglés), l'organisme que reuneix a tots els actors de la I+D+i de la Comunitat Valenciana. En la reunió, el comité ha abordat l'actualització de l'estratègia per al període 2021-2027, de cara a l'accés a fons europeus. "Ara més que mai, és importantíssim que la nostra Comunitat compte amb la millor estratègia d'especialització, per a estar en les millors condicions a l'hora de participar en els fons europeus de reconstrucció post-covid", assenyala Benlloch, que participa en l'organisme en qualitat de president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació. La reunió ha estat presidida per la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat (CEV), Salvador Navarro, també president del Comité de Direcció de RIS3-CV.

"En el període 2021-2007, disposar d'una estratègia d'especialització intel·ligent passa a ser una condició habilitant a l'hora de poder accedir als fons europeus. Fins ara, era una condició ex ante (prèvia)", puntualitza Benlloch. "En els anys previs, des de la seua constitució el 2016, s'ha fet un treball important en la definició d'aquesta agenda estratègica per al canvi de model productiu a la Comunitat, una filosofia de treball en la qual Vila-real està immersa ja des de 2011, amb l'obtenció de la marca Ciutat de la Ciència i la Innovació. Però ara, en el nou context socioeconòmic per la covid-19 i el període 2021-2027 que iniciem en el marc europeu, estem treballant en l'actualització d'aquesta estratègia, sobre cinc eixos principals: construir una Europa més intel·ligent, més pròxima a la ciutadania, més ecològica, connectada i social", argumenta Benlloch.

Per a això, el Comité de Direcció de RIS3-CV ha presentat hui una anàlisi actualitzada del context socioeconòmic de la Comunitat, profundament marcat per la covid-19 i les seues conseqüències en l'economia, així com de la situació de la I+D+i al territori valencià. A més, s'ha presentat l'informe de seguiment de l'estratègia en el període anterior, amb finançament majoritari d'aportacions privades (46,7%), Generalitat Valenciana (29,7%) i fons europeus (17,64%), així com les accions realitzades el 2020 i les previsions d'aquest exercici. En aquest sentit, una de les principals línies d'actuació en el pròxim període serà la posada en marxa de labs d'innovació -plataformes de participació per al canvi de model productiu-.

"En definitiva, un pas clau en el desenvolupament de l'estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana, en la qual Vila-real i la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació volen continuar exercint un paper important, facilitant la implantació del sistema valencià de la innovació al territori. En els pròxims anys, fonamentalment després de l'impacte de la covid-19, patirem importants transformacions i hem d'estar preparats, més encara quan aquestes estratègies RIS3 són condicionants per a l'obtenció dels fons de la Unió Europa per al desenvolupament de la innovació i la reconstrucció després de la pandèmia", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es