Inici -> Àrees -> Serveis Públics -> Notícies

Serveis Públics adapta i modernitza el jardí del Progrés amb la instal·lació de jocs infantils nous i gespa artificial

tornar Imprimir

dissabte, 16 de gener de 2021

Sala de premsa, Serveis públics

Reforma del jardí del barri del Progrés

Serveis Públics adapta i modernitza el jardí del Progrés amb la instal·lació de jocs infantils nous i gespa artificial

El Departament de Serveis Públics ha completat la modernització i millora de l'accessibilitat al jardí del barri del Progrés en resposta a una petició veïnal, a través d'un projecte de remodelació que inclou la substitució dels jocs infantils, la construcció de rampes d'accés i la instal·lació, a manera de prova pilot, de gespa artificial per a evitar els problemes d'humitats ocasionats pel reg. "Seguint el nostre principi de millora constant i d'atendre les necessitats que ens plantegen els veïns i veïnes de la ciutat, hem dut a terme aquesta actuació al parc del Progrés, que no sols fa més accessible i segur aquest espai sinó que també aposta per la innovació, amb la col·locació de gespa artificial per a testar la seua eficiència i durabilitat en zones de joc molt utilitzades com és aquest cas", ressalta el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde.

El jardí del Progrés té una superfície de 1.500 metres quadrats en total, mentre que la zona de parc infantil en la qual s'ha actuat ocupa 500 metres quadrats. El projecte ha inclòs la renovació dels jocs infantils per uns amb dispositius moderns de molls, un tobogan i dos gronxadors, un d'ells amb arnés de seguretat per a bebés. Així mateix s'han instal·lat dos aparells biosaludables per a les persones adultes.

Una altra de les peticions que ha atés el Departament de Serveis Públics és la substitució de la plataforma de terra on estaven els jocs, ja que a més de resultar perillosa per als més xicotets, presentava problemes en episodis de pluja, en formar-se tolls i crear humitats a les cases confrontants. Per a solucionar aquests problemes, s'ha procedit a col·locar una solera de formigó sobre la qual s'ha disposat un paviment de seguretat de cautxú i una cobertura de gespa artificial que al no necessitar reg no generarà humitats. La utilització d'aquesta modalitat de gespa es realitza a manera de projecte pilot per a veure la seua eficàcia en aquells llocs on es produeixen humitats pel reg i també s'avaluarà la seua durabilitat en una zona de molt d'ús com és el cas d'aquest jardí.

En matèria d'accessibilitat, l'empresa local Urvisa, adjudicatària del contracte d'eliminació de barreres arquitectòniques i manteniment de rampes, ha realitzat dues rampes d'accés al jardí des del carrer del Madrigal. El projecte s'ha completat amb el pintat del mobiliari i pròximament s'instal·laran diverses papereres perquè el seu número actual és reduït. En total, la inversió realitzada per Serveis Públics ascendeix a 18.000 euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es