Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

La piscina Aigua-salut supera els 4.000 usos en els primers tres mesos de funcionament com a centre esportiu i terapèutic

dissabte, 16 de gener de 2021

Activitats a la piscina Aigua-salut

El centre esportiu i de teràpies aquàtiques Aigua-salut funciona ja a ple rendiment com un nou espai per a la salut i l'esport que en els primers tres mesos des de la seua obertura ha comptabilitzat més de 4.000 usos. Aquesta nova piscina coberta, la tercera en la xarxa d'espais esportius de la ciutat, dona servei setmanalment a uns 610 usuaris diferents en activitats dirigides a col·lectius com ara bebés, majors, persones amb capacitats especials i persones amb patologies com esclerosi i fibromiàlgia. Durant els últims dies, el Servei Municipal d'Esports s'havia vist obligat a suspendre temporalment les activitats en el centre Aigua-salut per una avaria en el sistema que assegura l'òptima temperatura de l'aigua però "des d'aquest dijous la piscina està ja de nou plenament operativa una vegada solucionats aquests problemes tècnics", remarca el regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo.

L'edil recorda que Aigua-salut va obrir les seues portes l'1 d'octubre de 2020 com un centre esportiu i terapèutic en el qual "millorar la salut a través de l'activitat física en el mitjà aquàtic", en un espai adequat i adaptat per al compliment de tots els protocols de prevenció per la covid-19. Des d'aquesta data fins a finals de desembre, s'han registrat un total de 4.048 usos. Les activitats que ofereix el Servei Municipal d'Esports en aquest espai van dirigides a usuaris de totes les edats i sobretot "es treballa des de la filosofia d'intentar adaptar l'activitat a les necessitats de cada persona", assenyala l'edil. Les huit activitats que actualment es desenvolupen en la piscina Aigua-salut són: natació terapèutica, teràpia aquàtica per a pacients amb fibromiàlgia i esclerosi, natació especial, aigua-salus, natació per a adults, natació per a bebés i activitats de l'Escola Municipal de Natació. Aquests usuaris estan dividits en 29 grups diferents, amb un total de 49 hores setmanals d'activitat i 610 usuaris diferents cada setmana.

"La piscina Aigua-salut és l'exemple del treball constant d'aquest equip de govern per reforçar la nostra marca de Ciutat de la Salut i l'Esport i per generar noves oportunitats econòmiques i millorar la qualitat de vida", subratlla Serralvo. Aquest nou centre esportiu complementa la xarxa d'instal·lacions com un espai especialitzat en la salut i l'esport i l'objectiu és que es convertisca en un centre de teràpies aquàtiques de rehabilitació a través d'un acord amb l'Hospital de la Plana en el qual treballa l'Ajuntament.

D'altra banda, el regidor d'Esports ha anunciat a més que en els pròxims dies s'iniciarà el repartiment de targetes entre els usuaris per a tenir accés a la zona d'aparcament que s'ha habilitat per a donar servei al centre Aigua-salut. L'Ajuntament ha aconseguit un acord amb els propietaris del restaurant Jardín Alaska, annex a la nova piscina Aigua-salut, gràcies al qual els usuaris d'aquest centre disposaran d'aparcament gratuït durant el temps en què estiguen realitzant les seues activitats. L'acord aconseguit s'ha materialitzat a través del lloguer de les aproximadament 30 places d'estacionament de què disposa el restaurant a l'interior de les instal·lacions.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es