Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

Hostal Sant Joan, Pilar Cerisuelo, Rosanna Cantavella, Pascual Falcó 'Saleta', Manuel Usó el 'Roget' i Paula Pérez Luceño són reconeguts amb els Premis 20 de Febrer de 2021

dimarts, 19 de gener de 2021

L'Hostal Sant Joan, Pilar Cerisuelo, Rosanna Cantavella, Pascual Falcó Saleta, Manuel Usó el Roget i Paula Pérez Luceño seran reconeguts en aquest 2021 amb els Premis 20 de Febrer que atorga l'Ajuntament de Vila-real a persones o entitats destacades per la seua trajectòria d'implicació en la vida del municipi. Els grups municipals han acordat hui en Junta de Portaveus atorgar aquests reconeixements, que, després de la seua aprovació pel Ple Municipal, s'entregaran quan les condicions sanitàries ho permeten.

L'Hostal Sant Joan és un dels establiments més antics i de major arrelament a la ciutat, amb una important presència en l'activitat sociocultural vila-realenca i contínua col·laboració amb el consistori. La periodista Pilar Cerisuelo, directora del programa de televisió Cuatro al día i pregonera de la Setmana Santa local el 2018, és una altra de les premiades enguany. També serà reconeguda Rosanna Cantavella, filòloga especialitzada en literatura medieval i catedràtica, que va llegir la Carta Pobla en l'acte d'homenatge a la fundació de Vila-real el 2018. A ells se sumen Pascual Falcó Sala, Saleta, president del Club Ciclista Vila-real, promotor del GP Vila-real-Morella i persona molt implicada en la vida esportiva de la ciutat; Manuel Usó Cheza, el Roget, carnisser de professió i president de la secció local de l'Adoració Nocturna Espanyola; i Paula Pérez Luceño, infermera jubilada i implicada en la defensa de drets civils, humans i socials, original de Càceres però vila-realenca de cor.

"Exemples, tots ells, d'una Vila-real diversa, dinàmica i oberta, d'aquesta dicotomia poble-ciutat que ens fa tan únics i especials i de la qual estem particularment orgullosos. Malgrat les circumstàncies que vivim per la pandèmia de la covid-19, no podíem deixar de reconéixer enguany sis vila-realencs que ens ajuden dia a dia, cadascú en el seu àmbit, a construir la Vila-real que volem", argumenta l'alcalde, José Benlloch, que ha volgut felicitar els premiats en nom de tota la corporació i la ciutat. La concessió dels guardons, que s'atorguen amb motiu de la commemoració de la ciutat el 20 de febrer de 1274, serà aprovada en la Comissió Informativa de Qualitat de Vida i pel Ple Municipal.

D'altra banda, l'Ajuntament va constituir la setmana passada una comissió de treball per a l'organització de l'acte institucional en record i homenatge a les víctimes de la covid-19. La comissió està formada pels portaveus Silvia Gómez (PSPV-PSOE), José Ramón Ventura (Unides Podem), Adrián Casabó (PP), Maria Fajardo (Compromís), Domingo Vicent (Ciutadans), Irene Herrero (Vox) i Javier Serralvo (portaveu municipal), el regidor coordinador del Pacte local del renaixement, Xus Madrigal; la regidora de Participació Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca; la responsable de Protocol Municipal, Saray Ferrer; la secretària d'Alcaldia Estela Bellés, i la regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblás, coordinadora de la comissió.

En la primera reunió constitutiva, s'han començat a plantejar propostes per a donar forma a l'acte cívic amb el qual el consistori vol retre record i homenatge a totes les víctimes de la covid-19, a més de reconéixer totes aquelles persones, entitats i col·lectius que han lluitat contra els efectes de la pandèmia a Vila-real. "En una situació tan dramàtica com la que hem viscut i encara hui estem vivint, volem anar tots de la mà per a dissenyar l'acte d'homenatge i reconeixement que la societat de Vila-real mereix", assenyala Samblás. L'acte se celebrarà quan les condicions sanitàries ho permeten.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es