Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

SPV i Policia Local estableixen un protocol de coordinació per a posar fi als abocadors il·legals al terme municipal

divendres, 22 de gener de 2021

Reunió de coordinació entre SPV i Policia Local pels abocadors il·legals

L'Ajuntament de Vila-real ha activat un pla per a abordar el problema dels abocaments incontrolats al terme municipal i acabar amb aquesta pràctica il·legal localitzada en diferents punts de la perifèria de la ciutat, especialment al costat de camins rurals. En el marc de les accions per a posar fi a aquesta problemàtica, s'ha acordat un protocol de coordinació entre el departament de Serveis Públics i la Policia Local per a facilitar la localització, vigilància i sanció d'aquestes infraccions. Per a això, aquest matí s'han reunit a l'Ajuntament els regidors responsables de Serveis Públics i Seguretat Ciutadana, Francisco Valverde i Silvia Gómez, respectivament, juntament amb el comissari principal en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i el tècnic de l'SPV, Miquel Adsuara.

"Seguint les accions d'aquest pla, i tal com ens vam comprometre en el Ple, estem fent passos per a acabar amb aquestes accions incíviques que danyen el medi ambient i degraden el nostre terme municipal", explica Valverde, que detalla que la major part dels abocaments són d'enderrocs d'obra, encara que també es depositen estris i altres residus. En l'actualitat, SPV té localitzats una desena de punts sensibles en els quals s'han produït abocaments il·legals, situats la majoria en la perifèria de la ciutat, pròxims a camins rurals. Així, s'han realitzat neteges al camí de Betxí (al costat de l'AP-7), al camí del Cedre (prop de la N-340), a la carretera de Borriana (al costat de la N-340), al camí del Segon Sedeny (prop de l'Ecoparc), al camí de Torrehermosa, al camí del Tercer Sedeny, al camí del Molí Roqueta i al camí del Quart Sedeny.

En la reunió d'aquest matí s'ha establit el protocol d'actuació pel qual el departament de Serveis Públics traslladarà periòdicament a la Policia Local una relació dels punts en els quals es registren aquests abocaments incontrolats perquè una patrulla realitze labors de control, vigilància i sanció, ja que, segons recorda el regidor de Serveis Públics, "aquestes infraccions comporten una sanció econòmica".

Valverde incideix en què "és necessari conscienciar la ciutadania que es tracta d'una pràctica il·legal" i que Vila-real "compta amb un ecoparc, a més d'un servei de recollida de voluminosos, tots dos totalment gratuïts, que garanteixen el correcte tractament i gestió d'aquests residus". De fet, una altra de les accions que realitzarà la Regidoria de Serveis Públics serà reforçar la informació i sensibilització a través de campanyes informatives en les quals no sols es recordarà l'existència d'aquests serveis sinó que també s'advertirà sobre les sancions econòmiques que comporta l'abocament il·legal de residus.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es