Inici

SPV i Policia Local estableixen un protocol de coordinació per a posar fi als abocadors il·legals al terme municipal

divendres, 22 de gener de 2021

Reunió de coordinació entre SPV i Policia Local pels abocadors il·legals

L'Ajuntament de Vila-real ha activat un pla per a abordar el problema dels abocaments incontrolats al terme municipal i acabar amb aquesta pràctica il·legal localitzada en diferents punts de la perifèria de la ciutat, especialment al costat de camins rurals. En el marc de les accions per a posar fi a aquesta problemàtica, s'ha acordat un protocol de coordinació entre el departament de Serveis Públics i la Policia Local per a facilitar la localització, vigilància i sanció d'aquestes infraccions. Per a això, aquest matí s'han reunit a l'Ajuntament els regidors responsables de Serveis Públics i Seguretat Ciutadana, Francisco Valverde i Silvia Gómez, respectivament, juntament amb el comissari principal en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i el tècnic de l'SPV, Miquel Adsuara.

"Seguint les accions d'aquest pla, i tal com ens vam comprometre en el Ple, estem fent passos per a acabar amb aquestes accions incíviques que danyen el medi ambient i degraden el nostre terme municipal", explica Valverde, que detalla que la major part dels abocaments són d'enderrocs d'obra, encara que també es depositen estris i altres residus. En l'actualitat, SPV té localitzats una desena de punts sensibles en els quals s'han produït abocaments il·legals, situats la majoria en la perifèria de la ciutat, pròxims a camins rurals. Així, s'han realitzat neteges al camí de Betxí (al costat de l'AP-7), al camí del Cedre (prop de la N-340), a la carretera de Borriana (al costat de la N-340), al camí del Segon Sedeny (prop de l'Ecoparc), al camí de Torrehermosa, al camí del Tercer Sedeny, al camí del Molí Roqueta i al camí del Quart Sedeny.

En la reunió d'aquest matí s'ha establit el protocol d'actuació pel qual el departament de Serveis Públics traslladarà periòdicament a la Policia Local una relació dels punts en els quals es registren aquests abocaments incontrolats perquè una patrulla realitze labors de control, vigilància i sanció, ja que, segons recorda el regidor de Serveis Públics, "aquestes infraccions comporten una sanció econòmica".

Valverde incideix en què "és necessari conscienciar la ciutadania que es tracta d'una pràctica il·legal" i que Vila-real "compta amb un ecoparc, a més d'un servei de recollida de voluminosos, tots dos totalment gratuïts, que garanteixen el correcte tractament i gestió d'aquests residus". De fet, una altra de les accions que realitzarà la Regidoria de Serveis Públics serà reforçar la informació i sensibilització a través de campanyes informatives en les quals no sols es recordarà l'existència d'aquests serveis sinó que també s'advertirà sobre les sancions econòmiques que comporta l'abocament il·legal de residus.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es