Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes arranca 2021 amb el disseny del jardí de la Infància i els drets infantils com a objectius

dissabte, 23 de gener de 2021

Sessió telemàtica del Consell de Xiquets i Xiquetes

El Consell de Xiquets i Xiquetes ha représ les sessions del curs 2021, amb l'objectiu de continuar aprofundint en qüestions que s'han tractat en les últimes reunions, sempre de manera telemàtica, com el disseny del jardí de la Infància o la difusió dels drets dels xiquets. La primera sessió de l'any, a més, va servir per a la renovació de consellers, en un organisme per a la participació dels menors en la vida pública que va arrancar l'any 2014 com a projecte pioner a la Comunitat.

"Els nostres joves consellers estan fent un treball magnífic, ajudant-nos a dissenyar la Vila-real que volem. Una ciutat participativa, oberta i d'oportunitats, també per als més xicotets. Estem molt orgullosos del funcionament del Consell de Xiquets i Xiquetes i de la implicació que han demostrat els xiquets, fins i tot en aquestes circumstàncies tan excepcionals amb la covid-19, per a fer de Vila-real una ciutat millor", assenyala la regidora de Participació Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca. Per a seguir amb aquest treball, els consellers i conselleres, guiats per personal especialitzat, han dissenyat un calendari de sessions que cobrirà tot el que resta de curs, fins al mes de juny. A més, enguany s'incorporarà al funcionament de l'organisme la figura del secretari o secretària d'actes, lloc que ocuparan els consellers de manera voluntària i rotatòria. Les sessions se celebraran de manera telemàtica, a través de la plataforma Zoom, a la qual se suma una aula virtual en Google Classroom per a la participació en debats, lliurament de treballs o intercanvi d'informació entre consellers.

Quant als continguts, el Consell de Xiquets i Xiquetes es planteja com a objectius al llarg del curs el disseny del parc de la Infància, l'elaboració de propostes per a la millora de la seguretat viària i ciutadana en els entorns urbans d'ús habitual pels xiquets i xiquetes, el foment de la conscienciació i les bones conductes ambientals o el disseny d'una jornada relacionada amb la commemoració, el 20 de novembre, del Dia Universal del Xiquet i els Drets de la Infància.

"Són tots ells objectius molt ambiciosos, que els consellers i conselleres han treballat ja en les sessions de 2020 i que demostren la importància d'implicar els nostres joves en la vida pública. Escoltar la infància, promoure la seua participació i integrar-la de manera plena en les preses de decisions que els afecten és fonamental per a construir una ciutadania conscient i una ciutat de la qual tots ens sentim part", conclou Caravaca.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es