Inici -> Àrees -> Proximitat -> Notícies de proximitat

Vila-real reactiva l'assessoria energètica Gestiona't que des de 2014 ha atés 450 persones amb un estalvi mitjà de 70 euros

dilluns, 25 de gener de 2021

L'Ajuntament de Vila-real reactiva a partir d'aquest mes de febrer el servei d'assessoria energètica Gestiona't que ajuda particulars i autònoms a estalviar en les factures dels subministraments bàsics. Aquesta oficina, situada a la Casa dels Mundina, funciona des de 2014 i durant aquest temps ha atés un total de 451 veïns i veïnes, aconseguint un estalvi mitjà de 69,98 euros per persona. "Estem molt satisfets del funcionament del servei Gestiona't, perquè durant tot aquest temps ha ajudat particulars i també propietaris de xicotets negocis i comerços a estalviar en les seues factures", ressalta la regidora de Proximitat, Miriam Caravaca. "En aquest moment de crisi per la pandèmia, i en portes dels canvis en el sistema elèctric nacional, és imprescindible oferir a la ciutadania aquest assessorament perquè puguen triar l'opció que resulte més adequada en funció de la seua situació i necessitats", afig la regidora.

L'impacte de l'estalvi econòmic generat aquests anys en les llars i negocis que s'han beneficiat de Gestiona't superaria els 34.000 euros des de 2014, amb una disminució del consum mitjà del 20%, que equivaldria a una reducció en les emissions de 50.786 quilograms de CO2 a l'any, segons les dades facilitades pel responsable de Gestiona't, Fernando Pla.

A partir del 2 de febrer, Pla atendrà els usuaris, amb cita prèvia, a la Casa dels Mundina, els dimarts de 10 a 12 hores. La cita prèvia pot sol·licitar-se a través del correu fernandopla77@gmail.com o en el telèfon de l'Ajuntament 964 547 000. L'atenció constarà d'una entrevista amb el propietari, anàlisi dels subministraments, recomanacions d'estalvi i ajuda per a canvis en el contracte de subministraments. El servei està orientat a tot tipus de contractes, tant de llum com de gas, així com tots els aspectes que tinguen a veure amb les energies renovables i l'eficiència energètica.

Les persones interessades han d'aportar les dues últimes factures de cada subministrament en tot tipus de contractes. Pla recorda que el mes vinent d'abril està previst que entre en vigor el canvi en el sistema elèctric en l'àmbit nacional per la qual cosa és important que els consumidors estiguen informats d'aquests canvis i com els poden afectar en la seua factura elèctrica.

A més, en aquesta edició, Gestiona't també inclourà la realització d'entrevistes a comerços i negocis de la ciutat per a proposar-los estudis d'estalvi gratuïts, en un moment en el qual molts autònoms i xicotetes empreses estan travessant una complicada situació per la pandèmia.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es