Inici -> Àrees

El Ple mostra el suport unànime dels grups polítics al sector de l'hostaleria i l'oci local davant els efectes de la covid-19

tornar Imprimir

dimarts, 26 de gener de 2021

Sala de premsa, Ajuntament, Economia

Ple ordinari del 26 de gener de 2021

El Ple mostra el suport unànime dels grups polítics al sector de l'hostaleria i l'oci local davant els efectes de la covid-19

El Ple ordinari de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat una declaració institucional per a mostrar el suport de tots els grups municipals als establiments d'hostaleria i oci de la ciutat, com un dels principals sectors afectats per les restriccions de Govern i Generalitat per a frenar l'avanç de la pandèmia de covid-19. L'aprovació d'aquesta declaració compleix un dels compromisos adquirits per l'alcalde, José Benlloch, i els partits polítics en la reunió del passat 21 de gener amb representants de l'hostaleria i l'oci de la localitat.

En el document aprovat en la sessió plenària es reconeix el compromís del sector i "el seu esforç per a fer dels seus establiments l'espai més segur possible". Així mateix, a través d'aquesta declaració institucional, l'Ajuntament es compromet a "treballar de manera conjunta per a buscar solucions que ajuden a pal·liar, en la mesura de les possibilitats i competències de l'Ajuntament, la crisi que pateixen els sectors de l'hostaleria i l'oci", en el marc del Pacte local pel renaixement de Vila-real.

En la declaració institucional es recorda que "des de l'Ajuntament de Vila-real hem entés des del primer moment les dificultats a les quals estaven sotmesos aquests sectors, per això hem revocat l'Ordenança d'ocupació de via pública, hem ampliat l'ocupació de les terrasses per a poder facilitar el treball en espais a l'aire lliure, i hem fet campanyes de dinamització i de conscienciació". A més, es destaca la col·laboració contínua i el treball conjunt de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Vila-real per a "consensuar en el marc del Pacte pel renaixement unes mesures per a ajudar aquells que més estaven patint aquesta crisi econòmica derivada de la pandèmia que afecta tot el món".

A més d'aquesta declaració de suport, en la sessió s'ha donat llum verda amb el suport de tots els grups municipals a la modificació de crèdits necessària per a crear la línia d'ajudes directes a l'oci nocturn, també compromesa durant la reunió amb els empresaris del sector. Es tracta d'una línia de subvencions directes de 50.000 euros per a "un dels sectors més castigats des del primer moment de la pandèmia, que inclou establiments com ara discoteques, sales de ball, karaoke, bars de copes i pubs, i que a penes han pogut obrir des del mes de març passat", remarca Benlloch. Una vegada habilitada la partida, es consensuaran les bases per a la distribució d'aquestes ajudes entre els negocis de l'oci nocturn de Vila-real, "intentant acurtar en la mesura que siga possible els terminis perquè aquestes ajudes puguen arribar com més prompte millor i evitar que aquest sector, que no ha rebut cap suport específic per part d'altres administracions, puga subsistir i mantenir-se una vegada passe aquesta pandèmia perquè puguem continuar tenint una ciutat viva i diversificada", afirma l'alcalde.

En un altre ordre de coses, el Ple ordinari també ha aprovat per unanimitat la concessió dels Premis 20 de Febrer per a reconéixer la trajectòria d'aportació i implicació amb el municipi de persones i col·lectius. Els guardonats d'aquesta edició són el veterà establiment Hostal Sant Joan; la periodista Pilar Cerisuelo; la filòloga Rosanna Cantavella; el president del Club Ciclista Vila-real, Pascual Falcó Sala, Saleta; el president de la secció local de l'Adoració Nocturna Espanyola, Manuel Usó, el Roget, i la infermera jubilada Paula Pérez Luceño.

També amb el suport de tots els grups municipals s'ha aprovat de manera definitiva la modificació puntual del Pla general d'ordenació urbana per a construir una rotonda en l'encreuament del camí de les Voltes amb l'avinguda de Bèlgica, amb la finalitat de reordenar el trànsit i garantir la seguretat viària amb la creació d'una glorieta i una zona verda i aparcament annexos.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es